Spring naar inhoud


Plakkende buurman

Beste Beatrijs,

Onze buurman, een alleraardigste man, is tot zijn en tot ons verdriet een aantal maanden geleden weduwnaar geworden. Hoewel wij niet vaak bij elkaar over de vloer kwamen, was het contact altijd plezierig. Zowel onze buurman als wij zijn rond de 80 jaar. Sinds het overlijden van zijn vrouw nodigen wij hem van tijd tot tijd uit voor een kopje koffie/thee of anderszins. Hier gaat hij altijd gretig op in. Het probleem is alleen dat hij, wanneer hij eenmaal zit, eindeloos blijft plakken. Dit leidt ertoe dat we er tegenop zien om hem weer uit te nodigen. We weten niet goed hoe hem duidelijk te maken dat hij van harte welkom is, maar meer op de tijd zou moeten letten. We willen hem zeker niet kwetsen.

De buurman blijft zitten

Beste De buurman blijft zitten,

Heel aardig van u dat u zich bekommert om uw buurman die weduwnaar geworden is! Blijf hem vooral af en toe uitnodigen voor koffie, thee of een glaasje. Maar dat hoeft allemaal niet lang te duren. Na een uur of wat kunt u gerust tegen hem zeggen dat u nog wat anders te doen hebt. Zeg opgewekt: ‘Zeg, Kees, we nemen nu afscheid, want we hebben nog wat andere dingen op ons programma. Het was gezellig om je gesproken te hebben, we zien je snel weer!’ Hoe vaker u de buurman ziet, hoe vertrouwder het contact wordt en hoe makkelijker het wordt om hem weer de deur uit te zetten. Alles in gemoede.

Artikelen in Buren, Visite.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lilith schrijft

    Misschien is het ongezelliger, maar wel duidelijker, als je van tevoren de tijdslimiet al aangeeft.
    ‘Wij hebben vandaag zus-en-zo te doen, zullen we even bijkletsen van 2 of 3tot een uur of 4? Hierna moeten we echt verder.”

    En dan ter plekke een kwartier van tevoren aangeven dat het kwart voor is, zodat de buurman zijn verhaal kan afronden en je kan opstaan en hem weer gedag kunt zeggen.Sommige HTML is toegestaan