Spring naar inhoud


Oppas dringt zich op

Beste Beatrijs,

Mijn man en ik hebben een drukke zaak, waar wij beiden full time in werken. Wij hebben ook een tweeling van twee jaar oud en we prijzen ons gelukkig een heel lief meisje te hebben gevonden die overdag volledig voor de kinderen zorgt. Vorig jaar vierden wij ons twaalf-en-half-jaar huwelijk met een fantastisch feest, waar ook mijn negen zusters en broers aanwezig waren, die verspreid over het hele land wonen. Uiteraard was onze oppas ook uitgenodigd en iedereen was heel hartelijk tegen haar, omdat het zo fijn is dat zij onze tweeling zo goed verzorgt.

Mijn probleem: na haar zomervakantie (waarvan ik alleen wist dat ze dagtochtjes had gemaakt) hoorde ik langzamerhand van mijn familie dat zij met de auto en haar vriendje al mijn broers en zusters heeft bezocht. En als je maar lang genoeg blijft zitten, vragen ze je nog te eten ook!

Ik ben daar heel boos over. Ik vind het een aantasting van mijn privéleven, maar ik durf er met haar niet over te beginnen, bang dat ze me hooghartig vindt.

Mijn oppas komt te dichtbij

Beste Mijn oppas,

Het is inderdaad een merkwaardige manier van vakantie vieren om bij de familie van je werkgever op de canapé te gaan zitten. Er klinkt ongezonde betrokkenheid in door, gebrek aan fantasie (kan ze echt niets leukers verzinnen voor een dagje uit?) en behoorlijke eenzaamheid (geen eigen vrienden en vriendinnen om iets mee te ondernemen). Dit soort motieven lijken me meer van toepassing dan het scoren van een gratis avondmaaltijd. Het feit dat zij over al die negen adressen beschikte toont verder een planmatige aanpak. Zo en niet anders wilde zij haar vakantie spenderen. Dat haar vriendje daar in meeging is ook een raadsel. Als werkgever had ik daar toch het fijne van willen weten. U kunt haar nog steeds om opheldering vragen – het betreft tenslotte uw eigen familie. Ik zie niet in waarom zij u hooghartig zou vinden, wanneer u oprecht wilt weten waarom zij die reeks bezoekjes afwerkte. Als u het gesprek wat breder trekt, dus vrijetijd en vakantiebesteding in het algemeen, dan komt er misschien een gebrek aan sociale contacten bovendrijven. Eigenlijk is zo’n baantje als full time kinderoppas in een particulier huishouden heel slecht voor jonge, eenzame meisjes. Maar daar gaat het nu niet over.

Artikelen in Broers en zussen, Visite, Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan