Spring naar inhoud


Mijn oppas is van mij

Beste Beatrijs,

Ik ben een thuisblijfmoeder met twee kinderen van vier en zeven jaar. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure heb ik een oppas gevonden met wie ik heel tevreden ben en die ik goed betaal. Laatst paste zij een middagje op, terwijl er ook een vriendje van mijn zoon bij ons speelde. Tot mijn verbazing bleek de moeder die haar kind kwam ophalen telefoonnummers uitgewisseld te hebben met mijn oppas, omdat zij ook van haar diensten gebruik wilde maken. Mijn oppas is een studente met een rijk sociaal leven die alleen van dinsdag tot en met donderdag beschikbaar is. Ik stem mijn activiteiten buitenshuis af op haar agenda. Ik vrees dat ik nu nog minder een beroep op haar zal kunnen doen. Eigenlijk neem ik het hun kwalijk dat zij in mijn huis buiten mij om werkafspraken met elkaar gingen maken. Kan ik hier iets van zeggen?

Mijn oppas is van mij!

Beste Mijn oppas is van mij,

Mensen die huishoudelijk personeel zoeken vissen graag in de vijver van hun kennissenkring, omdat ze ervan uitgaan dat het met de betrouwbaarheid van de werknemer dan wel goed zal zitten. Het geeft meer zekerheid dan een onbekende in huis halen via internet of advertenties. Uw kennis deed wat veel andere moeders ook doen, maar ze had beter eerst bij u kunnen peilen hoe het zit met de behoefte van uw oppas aan meer werk, voordat ze haar aansprak met een mogelijk verleidelijk aanbod. Begrijpelijk voelde u zich onder uw duiven geschoten door haar voortvarendheid. Onder kennissen gaat men niet met elkaar om als multinationals die in de hitte van de concurrentiestrijd elkaars toppersoneel wegkapen.

Kom bij uw oppas terug op dit incident en vertel haar dat u haar niet wil kwijtraken aan die andere moeder. U kunt haar er trouwens niet van weerhouden voor een ander te werken op tijden dat u haar niet nodig hebt. Als u zich wilt verzekeren van haar loyaliteit, zou u haar een planning voor de maand kunnen geven, zodat ze langer van tevoren weet welke dagdelen ze bij u moet werken. Het is voor haar ook prettig om vaste werktijden te hebben, waar ze op kan rekenen. Misschien kunt u aan haar vragen of ze iemand anders kent die u als inval-oppas kunt gebruiken, wanneer zij niet kan. Het is sowieso handig om over meer dan een persoon te beschikken op wie u een beroep kunt doen. Als uw kennis haar een betere prijs heeft geboden, kunt u overwegen om haar loon te verhogen, zodat dat geen reden voor haar is om over te stappen. Praat er in alle openheid over met uw oppas en dan komt u er samen wel uit.

Artikelen in Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan