Spring naar inhoud


Avances van collega

Beste Beatrijs,

Onlangs ben ik door een collega uitgenodigd om naar een tentoonstelling te gaan. Hij weet dat ik in het onderwerp ben geïnteresseerd. Ik denk dat hij in mij is geïnteresseerd. Nu weet ik niet of ik deze uitnodiging moet aannemen. Als ik ‘ja’ zeg, is dat dan niet een aanmoediging voor hem? Mijn moeder leerde me vroeger dat, wanneer een vrouw iets aannam van een man, dat betekende dat ze open stond voor zijn avances. Hoe zit dat tegenwoordig?

Dubbelzinnig naar het museum

Beste Dubbelzinnig,

Uw moeder had gelijk als het ging om het aannemen van diamanten en nertsstola’s. In verband met museumbezoek klinken haar woorden nodeloos dreigend. Als u ingaat op deze uitnodiging, betekent dat niets meer en niets minder dan dat de voorgestelde activiteit u bevalt én dat u onderwijl geen bezwaar tegen hebt tegen het gezelschap van uw collega.

‘Geen bezwaar’ dat is alles. Het betekent dus niet dat u na afloop gehouden bent om het bed met hem te delen. Zelfs niet om hem innig te kussen. U ziet wel waar het op uitloopt. Als deze collega ook maar het geringste gevoel van afkeer of ongemakkelijkheid bij u opwekt, dan moet u de uitnodiging afslaan. Waarom zou u tenslotte tijd doorbrengen met een persoon die u tegenstaat? Maar als uw mening over hem zich in de regionen ‘neutraal tot welwillend’ bevindt, en het doel van de onderneming lijkt u leuk, ga dan vooral in op zijn voorstel. Dan is het precies wat het is: een leuk uitstapje met een niet-onaangenaam persoon.

Misschien probeert hij inderdaad een visje uit te gooien. Als dat zo is, hanteert hij een prima strategie. Hij kan natuurlijk ook slechts gedreven worden door liefde voor de schilderkunst. In ieder geval leert u hem gaandeweg het tentoonstellingsbezoek (met na afloop een kopje thee in de museumkantine) ietsje beter kennen dan op het werk. Misschien valt-ie mee, misschien valt-ie tegen. Er steekt geen kwaad of gevaar in het openstaan voor avances. U kunt ze immers altijd afwimpelen, mochten ze u niet uitkomen. Maar zo ver is het nog niet.

Artikelen in Collega's, Liefde en relaties.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan