Spring naar inhoud


Avances van jeugdvriend?

Beste Beatrijs,

Onlangs kwam een jeugdvriend bij mij eten. Hij heeft lang in het buitenland gewoond, maar is nu teruggekeerd naar Nederland om zijn oude dag te slijten. Het was heel gezellig en ik meen een paar knipogen te hebben opgevangen. Verder was de sfeer niet broeierig, maar wel intiem, vertrouwd en plezierig. Allemaal goed en wel, totdat hij klaar was met eten en bij wijze van afsluiting zijn mes tussen de tanden van de vork stak. Ik dacht onmiddellijk aan seksuele bijbedoelingen, maar dat verwierp ik omdat ik het zo’n lomp gebaar vond. Ik voelde me te veel in verlegenheid gebracht om hem te vragen of dit een buitenlandse gewoonte was. Heb ik een kans op een woest avontuur voorbij laten gaan?

Geheimzinnig mes- en vorkspel

Beste Geheimzinnig,

Mensen die vues hebben, oftewel een versier- of verleidpoging overwegen, maken weliswaar gebruik van dubbelzinnige signalen en symbolen, maar ze gaan niet zo obscuur te werk dat de tegenpartij geen idee heeft wat er nu weer voor maskerade wordt opgevoerd. Ik heb nooit gehoord van het symbool ‘mes tussen tanden van vork’ als suggestie voor een potje rollebollen tussen de lakens. Als ik tegenover iemand aan tafel zat die z’n eetgerei op dergelijke wijze manipuleerde, zou ik er verder niets achter zoeken. Ik vermoed dat een eventueel diepere betekenis van dit signaal aan 99 procent van de mensheid voorbij zal gaan. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat er een woest avontuur inzat, anders had uw vriend wel andere initiatieven ontplooid.

Artikelen in Liefde en relaties, Visite, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Johannes schrijft

    Volgens mij had die briefschrijfster zelf zin in een avontuurtje met haar gast! Waarom interpreteer je een onbeduidend gebaar anders als iets dubbelzinnigs?Sommige HTML is toegestaan