Spring naar inhoud


Ruzie bij de buren

Beste Beatrijs,

Ik woon op een etagewoning en word de laatste tijd steeds vaker wakker van de ruzies van de bovenburen. Ik ken ze alleen van groeten op de trap. Hij is een beer van een vent en zij een tenger vrouwtje. Die ruzies gaan van kwaad tot erger: schreeuwen, schelden, gebonk, gekrijs, gehuil. Ik blijf er liever buiten, maar stel dat hij haar wat aandoet, ben ik dan niet medeverantwoordelijk? Moet ik iets doen?

Slapeloos

Spreek haar aan, als haar man niet in de buurt is. Zeg dat het er de laatste tijd ’s nachts wel heel luidruchtig aan toe gaat in haar huis. Voor u geeft dat overlast, maar u begrijpt dat de situatie voor haar nog veel erger is. Betoon uw medeleven en vraag of u misschien iets voor haar kunt doen.

Deze weg leidt ertoe dat u betrokken raakt bij het privéleven van de buren. Zelfs als u haar alleen maar wilt attenderen op het bestaan van instanties die zich bezighouden met verschillende gradaties van huwelijksongeluk, moet u er nog op voorbereid zijn dat u het hele treurige verhaal over u uitgestort krijgt. Als u zeker weet dat u daar geen zin in hebt, moet u haar niet aanspreken. Je kunt niet tegen de buren zeggen: ‘Ik vind het best als jullie elkaar naar het leven staan, maar doe dat dan zachtjes.’

Voor het geval ‘burengerucht plus angst voor het vallen van slachtoffers’ hebben we de politie. Als u terugdeinst voor betrokkenheid, bel dan de politie. Telkens weer. Als methode om de bureaucratische hulpverleningsmolen aan te zwengelen.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan