Spring naar inhoud


Asociale schoonzus in spe

Beste Beatrijs,

Een jaar geleden gaf ik een groot feest, waar twee mensen verschenen, moeder en dochter, die ik niet kende. Zij waren meegekomen met iemand die ik wel had uitgenodigd. Moet kunnen, dacht ik, hoewel ik het wel vervelend vond dat ze heel veel dronken en zich misdroegen (andere mensen lastig vallen, de versiering van de muur trekken). Dit tweetal hoopte ik nooit meer terug te zien, maar op dat feest heeft de dochter aangepapt met mijn jongere broer en die twee hebben nu iets. Wat precies is me niet duidelijk. Mijn broer zegt dat ze geen vaste relatie hebben, maar hij heeft haar wel meegenomen op bezoek bij mijn ouders. Ze woont hier in de buurt en dringt zich ook op aan mijn kinderen, als die buitenspelen. Ik wil helemaal niets met haar te maken hebben en heb mijn kinderen verboden met haar te praten. Tegen mijn broer heb ik gezegd dat zijn ‘vriendin’ eerst maar excuses moet maken voor haar asociale gedrag. Sindsdien praat hij niet meer met mij. Hoe nu verder?

Belaagd

Beste Belaagd,

De zaak is voorlopig gesloten, lijkt me. Een irritante vrouw heeft uw feest verstoord, uw broer ingepalmd en zich aan uw kinderen opgedrongen. Het feest is voorbij, over de relaties van uw broer heeft u niets te zeggen en uw kinderen hebt u teruggefloten. U gaat nu rustig afwachten of die vrouw zich ontpopt tot scharreltje of blijvertje. Tegen de tijd dat ze de huwelijksannonces rondsturen, zullen er vast wel behulpzame familieleden opspringen om een dreigende familievete te bezweren met een bemiddelingspoging.

Artikelen in Familie, Festiviteiten, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan