Spring naar inhoud


Niet welkom bij schoonzus

Beste Beatrijs,

Een paar jaar geleden ging het tussen mijn broer en zijn vriendin heel slecht. Op een zekere avond stond mijn broer bij mij voor de deur. Of hij een tijdje bij mij mocht bivakkeren. Natuurlijk heb ik mijn broer opgevangen. Een en ander ging wel erg lang duren. We hebben toen in overleg besloten dat hij een ander onderkomen zou zien te vinden. Dat is gelukt. Alles bij elkaar is hij geloof ik zo’n drieënhalf jaar weggeweest thuis.

Sinds enkele maanden is mijn broer weer terug bij zijn vriendin. Gelukkig voor hen. Maar wat blijkt: ik ben niet welkom! Zijn vriendin vindt dat ik partij voor mijn broer heb getrokken! Ik ben nog niet in hun nieuwe huis geweest, krijg zelfs geen telefoonnummer. Als ik mijn broer wil spreken moet ik naar zijn werk bellen, of naar zijn mobiel. Ik heb haar niets gedaan, alleen mijn broer opgevangen in een moeilijke tijd. Had ik hem dan voor de deur moeten laten staan? Ik voel me schandalig behandeld.

Niet welkom bij schoonzus

Beste Niet welkom,

Uw schoonzuster loopt niet over van hartelijkheid jegens u. Maar ja, jullie hebben elkaar natuurlijk ook in geen jaren gesproken, als uw broer zo lang bij haar weg is geweest. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat ze geen zin heeft om ouwe-jongens-krentenbrood met zijn familie te spelen, alsof er niets is gebeurd. U geeft in uw brief ook niet echt de indruk dat u dol bent op haar, dus waarom wilt u eigenlijk zo graag contact met haar? U kunt uw broer bellen op z’n werk of z’n mobiel. Dan hebt u toch contact met hem? U kunt hem uitnodigen bij u thuis of ergens iets afspreken. Het lijkt er nu op alsof u vooral nieuwgierig bent naar hun nieuwe huis, maar dat komt wel eens, als hun verhouding goed blijft tenminste, want dat lijkt me ook nog de vraag. Gunt u het een beetje tijd. En windt u zich niet over haar op.

Artikelen in Broers en zussen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan