Spring naar inhoud


Medelijden met ex-schoonzus

Beste Beatrijs,

Geheel onverwacht, ook voor zijn vrouw, is mijn broer vertrokken bij zijn gezin. Hij vond dat hij meer uit zijn leven moest halen, zodat hij over twintig jaar geen spijt zou krijgen van gemiste kansen. Hij gebruikte een van de ergste dooddoeners van deze tijd: ‘ik kies voor mezelf’. Ik vond het vreselijk egoïstisch en heb hem dat ook verteld. Ik heb mijn schoonzus gebeld en mijn medeleven uitgesproken. Veel contact hadden we nooit. We wonen een uur rijden bij elkaar vandaan en zagen elkaar alleen op verjaardagen. Mijn en haar kinderen zagen elkaar buiten de verjaardagen ook nooit. Af en toe bel ik haar om te vragen hoe het gaat. Omdat mijn broer in het geding is, voel ik mij daar niet gemakkelijk bij, maar haar helemaal laten vallen lijkt zo cru. Met mijn broer heb ik wel gewoon contact.

Hoe met haar verder?

Beste Hoe met haar,

De relatie met uw voormalige schoonzus is voorbij. U was al niet bevriend met haar, toen zij met uw broer was getrouwd. Waarom zou u dat dan wel zijn, nu hij bij haar is weggelopen? Ook al is zij in deze onverkwikkelijke scheidingsaffaire degene wie onrecht is aangedaan, en hebt u medelijden met haar, familiebanden zijn altijd sterker. Het is dan een beetje zinloos om u op gezette tijden in haar leven te verdiepen. Ik denk dat zij daar ook niet echt op zit te wachten. Zij zal wel andere mensen kennen bij wie zij haar hart kan uitstorten. Als u haar ergens tegenkomt, kunt u meelevend zijn en een vriendelijk praatje maken, maar voor de rest zit er geen muziek meer in.

Artikelen in Broers en zussen, Huwelijk en scheiding, Schoonfamilie.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan