Spring naar inhoud


Een kind uit medelijden

Beste Beatrijs,

Mijn vriend is 46, gescheiden, en heeft twee zoontjes van vier en zes jaar. Om het weekend hebben wij de kinderen en dat gaat goed. Hij is een fantastische vader. Zelf ben ik 36, geen kinderen maar wel een kinderwens. Voordat we gingen samenwonen heeft mijn vriend me gewaarschuwd dat hij echt geen kinderen meer wil. Dat heb ik geaccepteerd. Nu zei hij ineens dat hij er nog eens over nagedacht heeft en dat hij mij toch graag een kind wil ‘geven’. Niet omdat hij het zelf wil, maar om mij terwille te zijn. Uit medelijden eigenlijk. Ik kan daar toch niet in meegaan, terwijl ik weet dat hij het niet wil? Wat zal het kindje later denken: ‘Ik ben er wel, maar mijn vader wilde me niet’? Ik vind dit niet zoals het hoort. Als er een kindje mag komen, dan is het toch de bedoeling dat het door beide ouders wordt gewenst? Ik vind dit heel moeilijk, omdat ik wel degelijk een kinderwens heb. Maar niet op deze manier.

Een kind is geen fooi

Beste Een kind is geen fooi,

U doet te moeilijk. Verheug u dat uw vriend zich openstelt voor uw verlangen en bereid is nogmaals vader te worden! U mag in uw handjes knijpen dat hij zo empatisch en liefdevol is om u tegemoet te komen. Nee, het is niet zijn eigen diepgevoelde behoefte, maar dat hoeft ook helemaal niet! Veel mannen, geconfronteerd met een kinderwens van hun vrouw, staan daar betrekkelijk onverschillig tegenover. Ze zitten niet te springen om een kind, maar als hun vriendin het wel heel graag wil, zijn ze niet te beroerd om te zeggen: nou, vooruit dan maar, als jij dat zo graag wil.

Dat is niet erg, want als het kind er eenmaal is, dan zijn ze vanzelf vader, dan voelen ze zich vader, dan zijn ze trots en dan gaan ze heel veel van het kind houden. Zelfs de vaders die zich onder druk voelden staan van hun vrouw of die overvallen zijn door hun vriendin die plotseling zwanger bleek (een categorie waar uw vriend helemaal niet onder valt) – zelfs die onwillige vaders smelten bijna altijd, wanneer ze de baby voor het eerst zien en beseffen: dit kind is niet alleen het kind van mijn vriendin, maar ook van mij.

Zo gaat het nu eenmaal met mannen. Uw vriend is geen uitzondering. Dus wees blij en dankbaar met zijn aanbod, omhels uw vriend, zeg tegen hem dat hij de liefste man ter wereld is, en word onbekommerd zwanger. Uw kind zal zich kunnen verheugen in twee ouders die van hem/haar houden plus twee halfbroertjes om een band mee op te bouwen.

Artikelen in Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan