Spring naar inhoud


Schoonzus drijft wig in familie

Beste Beatrijs,

De afgelopen twee jaar heb ik verschillende aanvaringen gehad met mijn schoonzus die mij altijd af kat, met als gevolg dat ik haar zo veel mogelijk uit de weg ga. Mijn man kan ook slecht met de vriendin van zijn broer overweg, maar hij trekt het zich minder aan dan ik. Nu gaat dit stel trouwen en mijn man is als getuige gevraagd voor zijn broer en uitgenodigd voor de hele huwelijksdag. Dit alles zonder mij. Eigenlijk voel ik mij het meest gekwetst door mijn man, die overal ja op heeft gezegd en dus niet voor mij kiest. Hij zou ook de halve dag kunnen gaan toch? Hij wil geen ruzie met zijn broer en ik wil niet tussen de broers komen, maar hier klopt iets niet. Heb ik dit nu over mijzelf afgeroepen of zie ik het verkeerd?

Een splijtende bruiloft

Beste Een splijtende bruiloft,

Bent u niet uitgenodigd of bent u zelf niet van plan om naar dat huwelijk te gaan? Dat maakt nogal wat uit. Het zou inderdaad heel merkwaardig zijn als uw man vrolijk feest viert op het huwelijk van zijn broer, terwijl u daar ongewenst bent. Het is van tweeën één: ofwel uw man is getuige op het huwelijk van zijn broer en dan bent u vanzelfsprekend ook de hele dag welkom. Ofwel u bent persona non grata en dan kan uw man helaas geen getuige zijn (ook niet voor een halve dag).

Als u wel bent uitgenodigd, maar u voelt er zelf niets voor, raad ik u aan om u over uw weerzin tegen de schoonzus heen te zetten en voor de duur van die dag mooi weer te spelen. Ook ter wille van de loyaliteit met uw man. Dat moet toch wel op te brengen zijn? Tenslotte hoeft u zich niet veel met uw schoonzus te bemoeien op haar trouwdag. Ze zal wel andere dingen aan haar hoofd hebben dan u dwars zitten en afkatten, en u zult andere mensen tegenkomen om een gezellige dag mee te hebben. Als het echt een kwestie is dat het bruidspaar u niet wil zien op die dag (u bent dus nadrukkelijk niet uitgenodigd), dan zou uw man zich loyaal aan u moeten betonen en tegen zijn broer moeten zeggen dat hij alleen getuige kan zijn, als zijn vrouw ook mag komen. Voor de algehele familieverhoudingen is het verreweg het beste, als niemand wordt uitgesloten en als niemand koppig thuis blijft, terwijl hij/zij wel welkom is.

Artikelen in Bruiloft, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan