Spring naar inhoud


Tweespalt binnen een familie

Beste Beatrijs,

Ter gelegenheid van mijn 65ste verjaardag wil ik een etentje geven voor mijn familie (broers, zus, aanhang, inclusief neven en nichten, 23 personen). Zelf heb ik geen kinderen, maar ik heb een goed contact met al mijn familieleden. Het probleem is dat één broer en zijn zoon elkaar al sinds een jaar niet meer zien of spreken als gevolg van een ingewikkelde ruzie. Dit stelt mij voor een dilemma: in principe wil ik iedereen uitnodigen voor dit feestje, maar ik ben ook huiverig voor een mogelijke escalatie.

Ruzie in de familie

Beste Ruzie in de familie,

U kunt gewoon iedereen uitnodigen. Het zou niet goed zijn als u partij kiest in dit conflict door ofwel uw broer, ofwel uw neef te passeren. Dan raakt u bij hun ruzie betrokken en wordt het conflict alleen maar groter. Dan escaleert het binnen de hele familie, voor zo ver dat niet al is gebeurd. Wanneer u het conflict negeert en niemand uitsluit van uw etentje, kunnen uw broer en zijn zoon zelf beslissen of ze erheen gaan of thuis blijven omdat ze de ander niet willen zien. Misschien blijven ze alle twee weg, misschien komt een van beiden, misschien komen ze alle twee. In dat laatste geval lijkt het onwaarschijnlijk dat ze ter plekke het feest zullen verstoren door ten overstaan van de hele familie stennis te schoppen. Te midden van 23 man zullen ze elkaar beleefd negeren. Er bestaat ook een kans dat ze met het vooruitzicht dat ze elkaar zullen tegenkomen, hun ruzie van tevoren bijleggen.

Nodig iedereen uit en maak ook duidelijk dat u iedereen hebt gevraagd, zodat niemand voor onaangename verrassingen komt te staan, omdat hij er van uitging dat u ‘de ander’ wel niet zou uitnodigen.

Artikelen in Familie, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan