Spring naar inhoud


Onbetrouwbare vriendin

Beste Beatrijs,

Ik ben een meisje van 20 jaar en heb een vriendin van de basisschool. We komen op elkaars feestjes en we spreken wel eens wat af. Laatst plande ik met haar een voorlopige koffieafspraak in via whatsapp. Voorlopig, want ze zou het nog bevestigen, maar ik heb niets meer van haar vernomen. Het is nu drie weken later en ik begrijp de hint eindelijk. Ze wil niet met me afspreken! Ze heeft me wel eens bij de bios laten wachten voor niets en verschuift afspraakjes altijd op het laatste moment. Ik ben teleurgesteld, maar tegelijkertijd wil ik wraak. Ik ben gekwetst. Ik had echt het idee dat ze mij net zo leuk vond als ik haar. Hoe gedraag ik me de volgende keer, als ik haar ontmoet? Hoe confronteer ik haar? Moet ik haar negeren, net zoals dat ze mij drie weken lang heeft gedaan?

Hoe zet ik het haar betaald?

Beste Hoe zet ik het haar betaald,

Laat het zitten. Uw vriendin van vroeger heeft niet zo’n belangstelling meer voor u. Dat kan gebeuren, nietwaar? Aan vriendschappen komt wel vaker een eind. Het heeft geen zin om haar onder druk te zetten om zich aan afspraken te houden. Het heeft ook geen zin om wraak te nemen. Dat u een vriendin bent verloren betekent toch niet dat u een vijand erbij moet krijgen? Zij heeft een afslag genomen, laat haar gaan zonder de achtervolging in te zetten. U zult nog wel andere vriendinnen hebben om koffie mee te drinken. Als u haar weer eens tegen komt, knikt u haar beleefd toe en u blijft verder op afstand. U hoeft haar nergens mee te confronteren, u hebt de boodschap begrepen, de vriendschap is voorbij. Zo gaan die dingen.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floris schrijft

    Met het risico enigszins utilitaristisch gezind over te komen:

    Zorg juist dat je ook met die oude bekenden en vroegere vrienden op goede voet blijft. Laat die relatie maar een beetje uitdoven, dat is op zich geen punt. Een klein vlammetje laten branden is wellicht handig. Stuur met verjaardag oid wel een felicitatie.

    Wie weet kom je iemand later in je leven nog tegen en kan deze persoon je dan ergens mee helpen.

    Met wraak nemen schiet je uiteindelijk niets op.Sommige HTML is toegestaan