Spring naar inhoud


Chagrijnige schoonzus

Beste Beatrijs,

Het is bij ons traditie om op Nieuwjaarsdag mijn schoonouders te bezoeken. Het zijn aardige mensen en ik doe het graag. Helaas zijn mijn zwager en vooral zijn vrouw heel wat minder prettig in de omgang. Mijn schoonzus staart elk jaar weer ongeïnteresseerd uit het raam of naar de kerstboom en doet haar mond alleen open als iemand iets aan haar vraagt. Belangstelling voor de anderen is er totaal niet. Ik probeer het te negeren, maar ik erger me wild aan haar. Mijn schoonouders en mijn man doen gewoon of hun neus bloedt, maar ik vind het een affront. Mag ik mijn schoonzus confronteren met haar ongezellige houding? Hoe zeg je zoiets zonder een familieruzie te ontketenen?

Chagrijnige schoonzus

Beste Chagrijnige schoonzus,

U gaat op Nieuwjaarsdag bij uw schoonouders op bezoek. U vindt hen aardig en u doet het met plezier. Houd het daar verder bij. Laat u niet van de wijs brengen door het gebrek aan inzet van uw schoonzuster. Haar verveling is niet uw verantwoordelijkheid. Wie weet is ze depressief of heeft ze te veel gedronken de avond daarvoor of staat haar hoofd domweg niet naar familiegekeuvel. Pech voor haar, maar daar is op dat moment verder niets aan te doen. Ze zal er in ieder geval niet op uit zijn om u persoonlijk dwars te zitten. Wat haar slechte humeur dan ook veroorzaakt, u hoeft dat probleem niet op uzelf te betrekken. Haal uw schouders over haar op, net zoals de rest van de familie doet. Wanneer u haar met rust laat, bestaat er een grotere kans dat ze ontdooit en ook iets gaat bijdragen aan de conversatie dan wanneer u haar in opvoedende zin tot de orde gaat roepen. Dat zorgt alleen voor extra ongenoegen.

Houd het bezoekje gezellig omwille van uw schoonouders met wie u het wel goed kunt vinden en u ziet wel wat ervan komt. Na afloop gaat u weer naar huis, tevreden omdat u uw beste beentje hebt voortgezet en opgelucht omdat u voorlopig uw schoonzuster niet hoeft te zien.

Artikelen in Feestdagen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan