Spring naar inhoud


Ongewenste goede wensen

Beste Beatrijs,

Mijn zus heeft me laten weten dat ze mijn verjaarswens het afgelopen jaar onoprecht vond, omdat we al enige tijd gebrouilleerd zijn, zoals dat heet. Ze was ook niet van plan om mij te feliciteren met mijn verjaardag. Nu is het weer kaartjestijd en ik zou graag een kaartje naar haar en haar gezin sturen. Mijn wens is namelijk wel oprecht, wat zij er ook van mag denken. Maar is dat wel gepast, nu zij mijn wensen als onoprecht en dus eigenlijk als ongewenst heeft betiteld? Ik wil geen inbreuk maken op haar leven, maar ik vind het onfatsoenlijk om haar en de haren als enigen van onze omvangrijke familie geen goed nieuwjaar te wensen.

Ongewenste wensen

Beste Ongewenste wensen,

Als uw zus u te verstaan heeft gegeven dat zij geen prijs stelt op kaartjes van u, dan is het een daad van agressie om er wel een te sturen. Dat kunt u dus beter niet doen. Het is veel belangrijker dat u de ruzie met uw zus oplost en die brouille uit de wereld helpt. Misschien met behulp van een familielid die als bemiddelaar kan optreden? Pas daarna, als de vrede is getekend, kunt u de traditie van het sturen van kaartjes weer opvatten.

Artikelen in Broers en zussen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan