Spring naar inhoud


Wil niet naar nieuwjaarsreceptie

Beste Beatrijs,

Op mijn werk heb ik een vreselijk jaar achter de rug. Ik had een meningsverschil met mijn werkgever over het toepassen van de CAO. Mijn werkgever was hierin totaal niet voor rede vastbaar, waardoor ik mij genoodzaakt zag een advokaat in de arm te nemen. Dit heeft er toe geleid dat mijn werkgever moest erkennen dat ik het gelijk aan mijn zijde had. Maar ik heb te maken met een slechte verliezer. Er is een klimaat ontstaan waarin ik door collega’s word gemeden en waarin verdachtmakingen over mij de ronde doen. Daardoor heb ik niet zo heel veel contact meer met mijn collega’s. Dat vind ik op zichzelf niet zo erg, als ze me maar met rust laten en ik gewoon mijn werk kan doen.

Nu is het bijna 2011 en zal er op de eerste werkdag een nieuwjaarsreceptie plaatsvinden, waar iedereen geacht wordt aanwezig te zijn. Na het rottige afgelopen jaar heb ik hier helemaal geen zin in. Hoe kan ik hier op een nette manier aan ontsnappen?

Geen goed Nieuwjaar

Beste Geen goed Nieuwjaar,

U hebt een zwaar jaar achter de rug en ik kan me goed voorstellen dat u er tegenop ziet om gezellig met uw collega’s het glas te heffen op het nieuwe jaar. Toch raad ik u aan om wel naar die receptie te gaan. U kunt natuurlijk gewoon wegblijven onder het motto ‘het interesseert me niks’ en u excuseren met een slappe smoes, maar daarmee maakt u het isolement waarin u verkeert nog erger. U hebt een conflict gehad op uw werk, maar een en ander is in uw voordeel beslecht. Waarom zou u zich vervolgens gedragen als een geslagen hond die iedereen ontwijkt? U hebt gezegevierd in uw strijd en dat is reden om trots te zijn. Mogelijk heeft de chef de pest in, maar de rechter heeft u gelijk gegeven, dus het zal wel slijten. U hebt nog steeds uw baan en het is belangrijk om op redelijke voet met uw collega’s te staan, omdat u af en toe met hen zult moeten samenwerken. U kunt beter uw collega’s met opgeheven hoofd tegemoet treden en hen een goed nieuwjaar toewensen dan thuis te zitten mokken. Een redelijke verstandhouding met althans een paar collega’s is onontbeerlijk om met plezier naar het werk te gaan. Misschien is uw positie nog niet helemaal verloren. Doe voor uw eigen belang enige moeite om de betrekkingen met de collega’s boven het vriespunt te krijgen. Anders wordt 2011 een nog veel ellendiger jaar dan 2010.

Artikelen in Collega's, Feestdagen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan