Spring naar inhoud


Kerstkaarten sturen

Beste Beatrijs,

Nu het einde van het jaar nadert is de vraag: sturen we nog de traditionele kerstkaarten aan vrienden, familie en bekenden of doen we het niet? En zo ja, stuur je ze dan aan mensen die je vaak spreekt of juist aan mensen die je zelden of nooit ziet? Ik stuur altijd exclusieve Unicef-kaarten met enkele gerichte woorden (op maat) voor de ontvanger. Zelf ontvangen wij meestal kaarten met alleen een ondertekening. Dit soort kerstkaarten zegt mij niet zo veel. Kunnen we niet beter ophouden met het sturen van kaarten, temeer omdat we ook in toenemende mate in de oudejaarsnacht per sms tal van goede wensen krijgen? Of past het meer, zoals ook mijn bedrijf doet, om het geld dat aan kerstkaarten wordt besteed voor een goed doel te bestemmen? Zouden we dit dan ook moeten laten weten aan onze familie, vrienden en bekenden?

Tobben over kerstkaarten

Beste Tobben over kerstkaarten,

Doe gewoon waar u aardigheid in hebt. Er zijn geen regels voor het sturen van kerstkaarten waar iedereen zich aan moet houden. Sommige mensen sturen aan hun hele adresboek, anderen alleen aan verre vrienden & familie met wie ze toch contact willen houden. Sommige mensen schrijven een paar persoonlijke regels, andere alleen hun naam. Sommige mensen werken trouw elk jaar een vast lijstje af, anderen laten het er jarenlang bij zitten en krijgen dan ineens weer de geest. Sommige mensen sturen zelf- of door hun kinderen gemaakte kerstwensen of staatsiefoto’s van het gezin, anderen laten het bij simpele kiosk-kaartjes van dertien uit een dozijn. Sommige mensen zijn gemakshalve overgestapt op goede wensen per e-mail of sms. Er zijn ook mensen die nooit van hun leven een kerstkaart versturen. U mag helemaal zelf beslissen welke manier van doen u het beste bij uzelf vindt passen. Eén ding raad ik u af: om een boodschap rond te sturen dat uw naasten geen kerstkaart van u krijgen omdat u het aldus bespaarde geld aan een goed doel wil schenken. Kerstkaarten sturen en filantropie zijn twee aparte aandachtsgebieden die niet inwisselbaar zijn. Als u toch het een door het ander vervangt, hoeft u anderen daar niet over te informeren.

Artikelen in Feestdagen, Post.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Greet schrijft

    Stuur eens een kaartje aan iemand die u niet zo na is, of aan iemand waarvan u weet dat die niet veel sociale contacten heeft, bijvoorbeeld uw bejaarde buurvrouw zonder kinderen.

  2. Robert schrijft

    Ik heb dit jaar iedereen dezelfde, grappige, digitale kerstgroet gestuurd via debestewensenvoor2010.nl
    en ook aan enkele mensen die ik normaliter niet een gewone kaart zou sturen, kreeg er toch een hele hoop leuke reacties op… wordt inderdaad gewaardeerd…Sommige HTML is toegestaan