Spring naar inhoud


Een feestje, ver weg

Beste Beatrijs,

Over een paar maanden hoopt mijn echtgenoot 70 jaar te worden. We overwegen om hier een extra feestelijk tintje aan te geven. Nu hebben wij sinds een jaar een recreatiewoning in het zuiden van het land. Onze buren en de meeste van onze vrienden hebben ons daar nog niet bezocht, omdat het toch wel een paar uur rijden is vanuit onze woonplaats. Eén van onze buren vroeg enige tijd geleden waarom we nog geen open huis hadden georganiseerd. Dat hebben we niet gedaan, omdat we vinden dat we dan mensen opzadelen met een heel eind rijden voor een paar uur. De komende verjaardag zouden we echter kunnen combineren met een open-huis-dag in onze recreatiewoning. Kunnen wij voor een dubbele aanleiding wél aan vrienden en buren vragen om de (lange) reis te ondernemen?

Een ver feestje

Beste Een ver feestje,

Overschat nooit andermans belangstelling voor uw bezittingen.

Het lijkt me geen goed idee om uw mans 70ste verjaardag in uw recreatiewoning te vieren. U vraagt daarmee een grote tijdsinvestering van de genodigden. Het zal zeker uw leeftijdgenoten zwaar vallen om een paar uur heen en weer terug te moeten rijden voor een verjaardagsfeest. Sommige mensen vinden het misschien leuk om uw vakantiehuisje te bekijken, maar allerlei anderen zullen totaal niet geïnteresseerd zijn. Om die reden lijkt het houden van een open huisfeest aan het andere eind van het land, zoals uw buren suggereerden, sowieso niet raadzaam. Overschat niet de belangstelling die andere mensen voor uw bezittingen aan de dag leggen. Wie weet zei die buurman dat alleen maar uit beleefdheid.
Houd het verjaardagsfeest van uw man in uw eigen woonplaats. Tegen iedereen die uw vakantiehuis wil zien, kunt u zeggen dat ze meer dan welkom zijn voor een bezoek en dat u graag een concrete afspraak maakt als ze eens langs willen komen. Uw agenda zal niet snel vollopen.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan