Spring naar inhoud


Lat-vriendin belt uitgebreid

Beste Beatrijs,

Mijn vriendin en ik (beiden senioren) hebben sinds een aantal jaren een plezierige lat-relatie, waarbij ik het weekend bij haar doorbreng. Vaak zitten wij dan samen op de bank, lezen wat of kijken tv. Dan gaat de (draadloze) telefoon, zij neemt op en ik zet de tv zachter of leg mijn boek of krant neer. Het komende kwartier of langer mag ik meegenieten van het telefoongesprek met vrienden of familie waarbij het lief en leed van de hele wereld wordt doorgenomen. Al vaker heb ik haar erop gewezen dat haar telefoongedrag onprettig is tegenover haar bezoek. Dan wijs ik haar op twee mogelijkheden: of ze houdt het gesprek kort met de mededeling dat ik naast haar op de bank zit en dat ze op een later tijdstip terugbelt, of ze loopt met de telefoon buiten mijn gehoorsafstand om haar conversatie ongeremd te voeren (ruimte genoeg in huis). Beide mogelijkheden wijst zij steeds bits af met de woorden: ‘Dit is mijn huis en daar doe ik wat ik wil’ en ‘Jij bent geen bezoek’. Zelfs het verwijzen naar het ook door haar als hoogst irritant ervaren mobiele gebel in de trein doet geen belletje rinkelen! Wat moet ik hiermee aan?

Hinder van bellende vriendin

Beste Hinder van,

Uw vriendin mag in haar huis weliswaar doen wat ze wil, maar niet alles in aanwezigheid van andere mensen. Als het goed is, gaat ze ook niet onder uw neus haar teennagels knippen. Daarvoor trekt ze zich hopelijk discreet terug in de slaapkamer. Als ze haar zuster, een kennis of wie dan ook over de vloer heeft voor een kopje thee, zal ze niet uitgebreid met een derde gaan zitten bellen. Dan zou ze prioriteit geven aan degene die levend en wel bij haar in de huiskamer zat. Haar argument is dat u geen bezoek bent. Strikt genomen is een geliefde inderdaad geen bezoek, hoewel een lat-geliefde net iets meer bezoek is dan een echtgenoot van 25 jaar. Wat niet wegneemt dat mensen ook hun echtgenoot van 25 jaar (en andere huisgenoten) zo min mogelijk last moeten bezorgen. Oké, u zit rustig in elkaars gezelschap dingetjes voor uzelf te doen, iets lezen, een beetje tv kijken. Als dit vredige tableau verstoord wordt door een beller, dan is het wel zo attent als de opgebelde zich met de telefoon verwijdert, wanneer het gesprek dreigt uit te dijen. Het voordeel van de looptelefoon is nu net dat je niet aan een vaste plaats gekluisterd bent! Zodat huisgenoten gevrijwaard blijven van oeverloos gekwek dat niet voor hun oren bestemd is en dat hen stoort in hun bezigheden.

Leg het nogmaals in rustige bewoordingen uit aan uw lat-vriendin. Zeg erbij dat u het niet prettig vindt als zij doet alsof u een quantité négligeable bent zonder behoefte aan menselijke egards.

Artikelen in Liefde en relaties, Telefoon.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan