Spring naar inhoud


Vriendin telefoneert voortdurend

Beste Beatrijs,

Een goede vriendin van mij gaat helemaal op in haar mobiele telefoon. Wanneer wij een boswandeling maken, op zoek naar stilte en rust, gaat de telefoon. Zijn we net verwikkeld in een persoonlijk gesprek, gaat de telefoon. Midden in een spelletje of maaltijd, gaat de telefoon. Het zijn zo te horen geen urgente gesprekken. Meestal is het haar vriend. Ik heb haar gevraagd de telefoon uit te zetten in het bos, tijdens een spelletje of een maaltijd. Ik vind die onderbrekingen heel storend, stress veroorzakend en ook een onderwaardering van het contact dat wij op dat moment hebben. Ondanks vage toezeggingen van haar kant om met mijn wens rekening te houden, gebeurt het steeds opnieuw. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Opzij gezet voor mobiel

Beste Opzij gezet,

Heel vervelend inderdaad. Als uw vriendin uw herhaalde verzoek om onverdeelde aandacht niet serieus neemt en ijskoud doorgaat met bellen, dan wordt het tijd voor krassere maatregelen. Het bezoek beëindigen. Het spelletje opruimen. Van tafel opstaan en met uw bord eten voor de televisie gaan zitten. Eventueel het restaurant verlaten, met achterlating van geld voor uw deel van de rekening. Dat laatste gaat wel erg ver natuurlijk. Tijdens een boswandeling kun je ook eigenlijk geen kant op. In dat geval zou u, voor u begint, nog eens nadrukkelijk kunnen vragen om haar mobiel uit te zetten voor een paar uur. Weigert ze, dan ziet u af van de wandeling en keert u weer terug naar huis.

Artikelen in Telefoon, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Lilith schrijft

    (Dit is een heel oude brief, maar ik ga toch mijn reactie erbij zetten voor anderen die dit opzoeken en advies lezen)
    Ik heb een vriend die dit doet en die gaat soms middenin een gesprek ook zó op in de telefoon dat hij automatisch na het smsje checken, gaat Facebooken, dan Rummikub aanzet en/of zijn telefoon-mapjes gaat ordenen.
    Meestal omdat hij dan al ‘weg’ is uit het gesprek, stop ik met praten en ga hem lang en doordringend aanstaren. Dit heeft hij niet door, maar de mensen om hem heen/op straat wel. Na gegniffel en gelach om hem heen te horen, kijkt hij op en ziet dat ik met opgetrokken wenkbrauwen voor zijn neus sta te wachten. Dit heb ik +/- 4 keer gedaan en sindsdien bergt hij de telefoon op als we afspreken.Sommige HTML is toegestaan