Spring naar inhoud


Vriendin houdt zich doof

Beste Beatrijs,

Ik heb een vriendin die ik al jaren ken. Nu onze levens een verschillende loop hebben genomen, neemt zij bijna geen contact meer op. Ik kan wel stellen dat de vriendschap in de ijskast is gezet door haar. Dat doet mij pijn, maar het zij zo. Wat mij dwarszit is dat zij nog steeds een doosje met trouwfoto’s van mijn eerste huwelijk in bezit heeft. Ik heb die foto’s jaren geleden aan haar in bewaring gegeven en wil ze heel graag terug. Ze reageert echter niet op mijn e-mails, telefoontjes en sms-jes met het verzoek tot teruggave. Wat moet ik nu doen? Onaangekondigd naar haar toe gaan? Een (boze?) brief schrijven? Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Foto’s terug!

Beste Foto’s terug,

Uw vriendin heeft de vriendschap in de ijskast gezet, alles goed en wel, maar u hebt nog steeds recht op teruggave van uw eigendom. U hebt gebeld, gemaild en ge-smst, en zij geeft geen reactie. Dat is bijzonder onheus van haar. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn: ofwel zij is om de een of andere reden zo grondeloos boos op u dat ze besloten heeft u dood te zwijgen. Ofwel ze is die foto’s kwijtgeraakt en durft u dat niet te bekennen.
Hoe het ook zij, u moet weten hoe het zit. Dus moet u haar te spreken zien te krijgen. Bellen lukt kennelijk niet. Doordat zij uw nummer herkent? Probeer eens te bellen vanaf een andere telefoon. Naar haar huis gaan en aanbellen (eventueel opwachten) is ook een prima mogelijkheid. Een brief schrijven heeft weinig zin, als zij zich incommunicado betoont. Wat wel eens kan helpen is om aan een gemeenschappelijke vriendin of kennis te vragen of zij haar namens u wil benaderen om de foto-kwestie aan de orde te stellen. Maar het beste lijkt me de verrassingsoverval bij haar eigen voordeur.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Jan van der Voort schrijft

  Het is zo geheimzinnig waarom je een doosje met foto’s van je eerste huwelijk in bewaring zou geven aan een vriendin. Was dat uit nood bij een overstroming of brand, of kon het er echt niet meer bij in het ladenkastje, of zou haar tweede man helemaal wild worden als hij die foto’s te zien kreeg,…. en keek zij af en toe stiekem naar die foto’s als ze bij haar vriendin was?
  Ik vind het iets voor het begin van een romantisch boek.
  Ik hoop dat mevrouw haar foto’s zonder handgemeen aan haar vriendin heeft weten te ontfutselen en dat ze van de weeromstuit weer dik bevriend zijn.

 2. Marja van de Ven schrijft

  @Jan van der Voort
  Je wordt hartelijk bedankt zeg, ik ben hier nu ineens ook enorm nieuwsgierig naar. Tergend dat we het niet weten, en jammer dat we de afloop niet kennen. Het kan ook nog zijn dat de vriendin altijd in stilte verliefd is geweest op man 1, en dat zij haar vriendin van alle trouwfoto’s afgeknipt heeft, dus die ziet de bui al hangen. Ik hoop dat “foto’s terug” zich nog eens meldt om het mysterie te onthullen.

 3. Kitty schrijft

  Een brief schrijven is zinloos. Ik ben zelf gebrouilleerd met een vriendin (als je dat in een vriendschap zo kunt noemen) en de brief die ze mij schreef is ongelezen bij het oud papier gegaan. Dan zou ik gewoon bij de dame in kwestie aanbellen, of het inderdaad aan een ander over laten.Sommige HTML is toegestaan