Spring naar inhoud


Onze zus houdt zich niet aan de afspraak

Beste Beatrijs,

Wij zijn met twee broers en vier zussen. Allemaal met aanhang en kinderen, behalve onze jongste zus. Toen tien jaar geleden het eerste kind van de nieuwe generatie werd geboren, is er besloten om verjaardagen voortaan te vieren op de zaterdagmiddag, omdat dit het handigst is voor de gezinnen. Inmiddels zijn er twaalf kinderen. Onze jongste zus hield zich altijd aan deze afspraak, maar dit jaar heeft zij ons voor haar verjaardag op vrijdagavond uitgenodigd. Dit komt ons allen slecht uit: de kinderen moeten vroeg naar bed want de dag erna hebben zij sporttrainingen, zwemlessen of ze hebben rust nodig van de schoolweek. Wij vroegen of de familie dan apart op zaterdag mocht komen. Hierop reageerde zij dat ze niet nog een dag wilde vrijhouden. Onze jongste zus wil geen rekening houden met onze wensen en verplichtingen. Hoe kunnen wij dit oplossen?

Niet op vrijdag!

Beste Niet op vrijdag,

Tjonge wat een militaire precisie legt uw familie aan de dag bij het agenderen van partijtjes! Het is toch echt het goed recht van uw zus om haar verjaardag te vieren op de dag die haarzelf het beste uitkomt. Misschien heeft ze voor de verandering eens geen zin in zo veel kinderen over de vloer en wil ze een feestje met vertier voor volwassenen tot in de kleine uurtjes. Het is heel raar als de familie haar gaat voorschrijven wanneer zij een feestje kan geven. Wie moeite heeft met dag en tijdstip kan zich altijd vriendelijk afmelden. Als sommige familieleden niet kunnen of willen komen op vrijdag lijkt dat trouwens geen ramp. Met zo’n twintig zaterdagen per jaar die aan familieverjaardagen worden besteed is er gelegenheid genoeg om elkaar te spreken.

Artikelen in Broers en zussen, Verjaardag.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Anne schrijft

    Op de tijdstippen dat mijn kinderen niet meekunnen naar een verjaardag (van familie van mijn kant) blijft mijn partner thuis bij de kinderen. Is er een feestje aan zijn kant van de familie dan blijf ik zo nodig thuis.
    Het feestje wordt een heel andere beleving als je je niet om je kinderen hoeft te bekommeren.

  2. Johann schrijft

    Ik ben het helemaal met Beatrijs eens en hoe je dit oplost was de vraag, die oplossing wordt gegeven door Anne. Afspraken van 10 jaar geleden, dienen sowieso wel eens herzien door de gewijzigde omstandigheden (inmiddels 12 koters over de vloer op een volwassene verjaardag), waarbij u ook niet uit het oog mag verliezen wat 10 jaar geleden de rol van uw jongste zusje in een club van 6 (+ ouders en schoonzusjes en zwagers?) is geweest bij “…. is er besloten…..”. Zelf ben ik de oudste van 6 en weet maar al tegoed dat de 2 jonkies zich in zo’n situatie eerder conformeerden aan een dergelijk ‘familiebesluit’, dan dat zij daadwerkelijk inspraak hadden en bewust instemden. Wijze stap van uw jongste zus. Tijd voor: “I did it my way”.Sommige HTML is toegestaan