Spring naar inhoud


Contact met ex

Beste Beatrijs,

Onlangs kwam ik na zoeken op Facebook op het profiel van mijn ex-geliefde terecht, met wie ik zes jaar geleden een intensieve lange afstandsrelatie heb gehad (hij woonde in het buitenland). Deze relatie heeft minder dan een jaar geduurd, maar is voor mij van veel betekenis geweest. Op het openbare deel van zijn profiel las ik dat hij zich een aantal maanden geleden heeft verloofd. We hebben sinds de verbreking van de relatie geen contact meer gehad. Toch zou ik hem nu graag willen gelukwensen. Is dit eigenlijk wel gepast na zo’n lange stilte?

Ex feliciteren

Beste Ex feliciteren,

Uw aarzeling wijst u de weg. U kunt het beter niet doen. Gezien uw naspeuringen op internet is het hoofdstuk met uw ex nog steeds niet helemaal afgesloten. Ik vermoed dat het u niet zozeer te doen is om uw ex te feliciteren (bent u echt zo blij dat hij nu de vrouw van zijn leven heeft gevonden?) alswel om het contact met hem te herstellen, en daarna te zien wat ervan komt. Het lijkt onwaarschijnlijk dat uw ex opspringt van vreugde bij uw felicitaties, hoe onschuldig ook bedoeld. Hij zal ofwel z’n schouders erover ophalen ofwel erdoor van zijn apropos raken. Veel goeds kan er in ieder geval niet uit voortkomen.

Artikelen in Exen, Internet en e-mail.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Dicky schrijft

  Ik vind dat een gelukwens geen kwaad kan voor een ex. Die relatie is nu eenmaal uit en waarom kan er niet een soort vriendschap ontstaan? Als er nog hoop en gevoelens zijn voor die ex en hij haalt er zijn schouders voor op, is het klaar en weet je waar je aan toe bent en moet je hem vergeten.Stel dat die ex op die felicitatie reageert op de speciale manier, vraag ik me af of die verloving wel goed zal gaan, of hij nog geen gevoelens voor jou heeft. Je ziet het wel. Sterkte.
  Gr. Dicky

 2. Gabrielle schrijft

  Ik begrijp de drang en nieuwsgierigheid om je ex-geliefde een berichtje te sturen. Vrouw eigen zou ik bijna zeggen.
  Ik hyve zo nu en dan ook nog wel eens terug naar het profiel van mijn allereerste vriendje (23 jaar terug!) maar een reactie op mijn belangstellende krabbeltje is er nooit gekomen.

  Maar ik sluit mij aan bij Beatrijs. Als hij nog belangstelling en interesse voor jou had gehad de afgelopen jaren , dan had je wrs af en toe wel een mailtje of telefoontje van hem gehad.
  Dat was er niet, dus jij maakt nu gewoon deel uit van zijn verleden.Misschien ben je voor hem 1 van zijn vele andere ex-vriendinnetjes. Niet interessant meer.

  Laat het lekker rusten en sluit dit hoofdstuk gewoon af!

 3. bibi schrijft

  Volgens mij kan iemand alleen zelf beslissen wat zijn/haar intenties zijn. Als je de hoop koestert dat het nog iets wordt tussen jullie, dan zou ik het niet doen. Op die manier haal je misschien van alles overhoop. Maar wat voor kwaad schuilt erin als er niet meer achter zit dan alleen even feliciteren met zijn verloving?Sommige HTML is toegestaan