Spring naar inhoud


Vriendin heeft contact met ex

Beste Beatrijs,

Sinds een paar maanden heb ik een relatie met een extraverte, aantrekkelijke vrouw van 36. We zijn stapelverliefd op elkaar en ik zou dolgraag met haar trouwen. Er is één probleem: zij heeft hiervoor gedurende zeven jaar een vriend gehad met wie ze gebroken heeft, omdat ze te vaak ruzie hadden en omdat de seks niet goed ging. Ze heeft echter nog steeds regelmatig contact met deze ex en volgens mij wil hij haar terug. Zij zegt dat de verhouding voorbij is, maar dat ze de vriendschap met hem niet wil missen. Ze geeft ook als reden op om aan hem vast te houden dat er anders niemand is op deze wereld die ‘onvoorwaardelijk’ van haar houdt. Ik vraag me af waarom ze nog steeds doet alsof ze de beste maatjes is met haar ex, terwijl ik er nu toch voor haar ben. Ik kan het niet goed verdragen dat ze steeds maar met elkaar bellen en e-mailen. Zij zei me: ‘Take it or leave it. Bagage uit vorige relaties gaat mee.’ Wat moet ik hiermee aan?

Gefrustreerde nieuwe vriend

Beste Gefrustreerd,

Uw probleem is glashelder: uw beoogde echtgenote kan en wil haar ex niet loslaten. Daarmee is alles gezegd. U bent degene die teveel is in deze driehoek. Ook al zijn jullie dolverliefd, het feit dat zij nog zo intiem met haar ex omgaat verschraalt jullie verhouding. Het lijkt erop dat zij voor u niet meer dan seks reserveert, terwijl u uit bent op meer. U hebt geen vriendin om haar met een andere man te delen, nietwaar? Het beste is om ermee op te houden en wel onmiddellijk. Take it or leave it, gaf zij u te verstaan en vertrekken is inderdaad wat u te doen staat. Als zij niet buiten elkaar kunnen, dan moeten ze maar bij elkaar blijven, en daarbij hoeft u verder niet aan de zijlijn te blijven toekijken.

Ga bij haar weg, zet haar uit uw hoofd, kijk om u heen en ontmoet een andere vrouw, die wel onvoorwaardelijk voor u kiest. Over een half jaar zult u terugzien op deze episode als een ritje in een ontspoorde trein, waar u gelukkig op tijd bent uitgesprongen.

Artikelen in Exen, Liefde en relaties.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan