Spring naar inhoud


Contact leggen met schoonmoeder

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik hebben twee jaar een relatie en denken over samenwonen. We kennen elkaars vriendengroepen, ook heeft hij mijn ouders leren kennen. De ouders van mijn vriend zijn gescheiden. Ik heb zijn vader intussen meerdere malen ontmoet, maar zijn moeder nog nooit. Ik vind dat je kennis gemaakt moet hebben met elkaars ouders, voordat je een grote stap zet, zoals samenwonen. Helaas is de relatie tussen mijn vriend en zijn moeder niet goed, ze spreken of zien elkaar nauwelijks. Toen ik hem voorstelde om eens samen naar haar toe te gaan, reageerde hij erg gepikeerd en was er geen discussie mogelijk. Ging mijn voorstel te ver? Kan ik het heft in eigen handen nemen door zelf contact met zijn moeder op te nemen?

Schoonmoeder onbekend

Beste Schoonmoeder onbekend,

Als uw vriend onmin met zijn moeder heeft en nauwelijks contact met haar onderhoudt, zult u zich daarbij moeten neerleggen. Dit is geen situatie om een kennismaking door te drukken. Op dit moment speelt zijn moeder geen rol van betekenis in het leven van uw vriend. Dan is zij voor u ook niet relevant. U bent intussen bekend met zijn vader en zijn vrienden. Dat is voldoende. Ga vooral niet op eigen houtje contact met zijn moeder zoeken! Uit een ontmoeting met haar achter de rug van uw vriend om kan niets goeds voortvloeien. U zou hem door uw onbezonnen actie alleen maar op de kast jagen. Hopelijk sluit uw vriend later nog eens vrede met zijn moeder. Tegen die tijd is het vroeg genoeg om met haar kennis te maken.

Artikelen in Liefde en relaties, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan