Spring naar inhoud


Echtgenote gaat met man op zakenreis

Beste Beatrijs,

Binnenkort gaat mijn echtgenote voor haar bedrijf met een collega naar Zwitserland. Vorig jaar is ze een week lang met een vrouwelijke collega naar Spanje geweest. Om budgetredenen hebben zij toen een tweepersoonskamer in het hotel gedeeld. Dat was, hoewel krap, best te doen. Dit jaar gaat ze een week lang met een mannelijke collega op zakenreis. Hoewel ik haar al enkele keren gevraagd heb om zeker te stellen dat er deze keer aparte hotelkamers worden besproken, lijkt ze zich daar volstrekt niet druk over te maken en laat ze het op zijn beloop. Ze vindt het dus meer mijn probleem dan haar probleem. Het begint mij inmiddels steeds meer te irriteren. Wat te doen?

Mijn vrouw gaat op stap

Beste Mijn vrouw gaat,

Normaal gesproken worden een mannelijke en een vrouwelijke collega die niet relationeel gebonden zijn niet op dezelfde kamer te slapen gelegd in een hotel. Een kwestie van reserveren. Maar is dat wel het punt dat u dwarszit? Stel dat uw vrouw iets van plan is met haar collega. Dan zou zij toch de eerste zijn om u te verzekeren dat ‘natuurlijk aparte eenpersoonskamers worden gereserveerd, stel je voor!’ Wat haar er niet van zal weerhouden om, eenmaal in Zwitserland aangekomen, de twee eenpersoonskamers snel om te wisselen voor een kamer met tweepersoonsbed. Ik bedoel: u bent wantrouwend en hangt dit wantrouwen op aan het soort kamer dat in dat hotel wordt betrokken. Maar de kamer doet helemaal niet ter zake. Het reisje zelf is één grote gelegenheid tot overspel, mochten betrokkenen hiervoor in de stemming zijn.

Kennelijk koestert u achterdocht. Dan is het nuttiger om dáár een gesprek over te voeren met uw vrouw, dan van haar een garantie te eisen voor zedige slaapaccomodaties.

Artikelen in Collega's, Huwelijk en scheiding, Vreemdgaan.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. nathalie schrijft

  Ik wil even reageren op het artikel van die meneer die zich zorgen maakt omdat zijn vrouw met een mannelijke collega een week naar Zwitserland gaat.
  Ik herken me hier wel in,mijn man gaat een week met een vrouwelijks collega naar Portugal. Het is een zakenreis maar als ze daar toch zijn willen ze indien er tijd voor is wel wat toeristisch uitstapjes maken.
  Van de zeven dagen dat hij weg is zijn er vijf dagen die vol gepland zijn met zakelijke bezoeken en dan uiteraard de reistijd nog maar het zit me niet lekker zeker niet omdat ik pas een paar dagen van te voren te horen heb gekregen dat hij met een vrouwelijke collega gaat,normaal gesproken altijd met mannelijke collegae.
  Ik vertrouw mijn man maar toch voel ik me er niet prettig bij.
  Ik begrijp du sde schrijver van het vorige stukje heel goed.Sommige HTML is toegestaan