Spring naar inhoud


Collega’s doen klef

Beste Beatrijs,

Ik ben op kantoor veroordeeld tot het gezelschap van twee collega’s (m en v) die het iets te goed met elkaar kunnen vinden. Er is een onuitputtelijke stroom aan complimenten aan het adres van mijn vrouwelijke collega. Mijn mannelijke collega is de initiator van ‘knuffelgeweld’, wat zich uit in omhelzingen, een arm om haar heen, kusjes op haar (voor)hoofd en dat soort liefkozingen. Mijn vrouwelijke collega laat zich dit met veel gegiechel welgevallen. Ik vind dit gedrag ongepast voor de werkvloer en heb ook geprobeerd dat op humoristische manier duidelijk te maken. Ondanks kwinkslagen als: ‘Zal ik even een andere kamer zoeken?’ en ‘Ik wil jullie best even alleen laten’ of ‘Mag ik een teiltje?’ gaan ze gewoon door. Ik ben bang voor een veel grotere rel als ik ga uitspreken hoe ik hier echt over denk. Wat kan ik doen om een einde te maken aan dit kleffe gedoe?

Handtastelijke collega’s

Beste Handtastelijke collega’s,

Inderdaad. De tijd voor humoristische hints is voorbij. Die werken niet, dus moet u overschakelen naar steviger geschut, wat niet betekent dat u meteen stampij moet maken of dat er een rel moet uitbreken. U gaat uw collega’s helder, zakelijk en vooral rustig uitleggen dat het zo niet langer kan. Zeg dat u reuze blij voor hen bent dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden, maar dat u heel slecht bestand bent tegen de verbale of fysieke expressie van hun vriendschap, hun liefde of wat voor mooie gevoelens zij dan ook voor elkaar koesteren. U zit als drietal collega’s op één kamer en als de andere twee zich overgeven aan geestelijke of lichamelijke intimiteiten met elkaar, voelt u zich een ongewenste indringer, u voelt zich buitengesloten, u voelt zich op een lijn gezet met de kamerplant. De oplossing is eenvoudig en zal zich hopelijk vanzelf aandienen bij het duo: zij moeten hiermee ophouden!

Als zij niet onmiddellijk met het schaamrood op de kaken beloven om hun geflirt buiten uw gezichtsveld te houden, kunt u aankondigen dat u zich gedwongen zult zien bij de chef te informeren of er voor u een andere kamer/ werkplek beschikbaar is, omdat uw kamergenoten u storen bij het werk.

Artikelen in Collega's.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan