Spring naar inhoud


Echtgenote gaat vreemd

Beste Beatrijs,

Ik ben een man van eind dertig en heb twee kinderen van zes en acht jaar. Sinds twee maanden is mijn vrouw verliefd op een collega van haar werk. Vorige week is ze met hem naar bed geweest. Ze heeft me alles op voorhand verteld. Ze zegt dat ze nog één keer in haar leven zo’n liefde wil meemaken en voorlopig zeker niet wil stoppen. Ze zegt ook dat ze heel veel van mij houdt en omwille van een stabiel gezin in de toekomst over een paar maanden weer terug te willen keren. Ikzelf heb alles voor de kinderen over en ondanks alles houd ik van mijn vrouw. Ons huwelijk is niet slecht. Dat zegt zij ook.

Op dit moment kan ik niet bij haar weg omwille van de kinderen, maar ook omdat ik van haar houd. Aan de andere kant voel ik me intens gekwetst en gaat het slecht met me. We gaan naar therapie, maar veel zin heeft het volgens mij niet. Ze doet toch waar ze zelf zin in heeft. Wat te doen?

Mijn vrouw gaat vreemd

Beste Mijn vrouw gaat vreemd,

Uw vrouw meent zich veel te kunnen permitteren. Zij speelt hoog spel. Ze belooft als ze is uitgeraasd van haar dollemansrit terug te keren naar het nest en de oude draad weer op te vatten ‘omwille van de stabiliteit van het gezin’. Maar het is de vraag of dat nog lukt tegen die tijd. Door voorbij te gaan aan uw gevoelens is ze in ieder geval op dit moment volop bezig het gezinsleven te ondermijnen.

U zou zich wat fermer kunnen opstellen tegenover uw vrouw. Bijvoorbeeld door haar een ultimatum te geven: hij eruit of jij komt er niet meer in. Dit zou een beetje bluf zijn, want in werkelijkheid wilt u helemaal niet van haar af. Maar misschien wordt zij hier toch door afgeschrikt. Het kan ook geen kwaad als u laat zien dat u niet over u laat lopen en tot vechten bereid bent. Dat kan uw aantrekkelijkheid verhogen en misschien komt ze tot het inzicht dat haar huwelijk toch belangrijker is dan een verliefdheid die met een paar maanden weer over is.

Een andere mogelijkheid voor u is: slikken wat er gebeurt en u neerleggen bij haar (tijdelijke) ontrouw. Uw vrouw bouwt op die manier een schuld bij u op. Wat haar is toegestaan, kunt u zich ook permitteren. Te zijner tijd kan zij die schuld inlossen, namelijk wanneer u op uw beurt besluit dat het tijd wordt voor een avontuurtje buiten de deur. Op dat moment heeft zij geen recht om moeilijk te doen en u deze vrijheid te ontzeggen. Haar met gelijke munt terugbetalen is natuurlijk ook gevaarlijk voor het huwelijk. Dat is precies het probleem met ontrouw. Op een gegeven moment kunnen echtgenoten er niet meer tegen en stort de zaak alsnog in elkaar. U bent de enige die kan bepalen tot hoe ver uw incasseringsvermogen reikt. Waarschuw uw vrouw dat er op zeker moment een eind komt aan uw geduld.

Artikelen in Vreemdgaan.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. anoniem schrijft

    Ik wil graag reageren. Deze vrouw zegt verliefd te zijn op een ander maar wel terug wil komen, ze impliceert eigenlijk dat deze relatie niets voorstelt, equivalent als het porno kijken door mannen….
    Beide is fout, dat geef ik toe. Respect en attent zijn voor elkaar is heel belangrijk in een relatie, die balans moet in evenwicht blijven anders kun je dit soort dingen verwachten.Sommige HTML is toegestaan