Spring naar inhoud


Lopend tandenpoetsen

Beste Beatrijs,

In ons gezin (vader, moeder, twee tieners) kunnen wij het niet eens worden over de beste locatie om de tanden te poetsen. Ik ben van mening dat dit in de badkamer hoort te gebeuren, boven de wastafel. Mijn zoons maken er een gewoonte van dit lopend door het huis te doen. In mijn afkeuring van dit gedrag word ik niet gesteund door mijn vrouw. Die vindt dat ik hier geen punt van moet maken en stelt vast dat ze er niet bij knoeien. Bovendien vindt zij het gezellig op deze wijze onze jongens nog eens te zien zonder smartphone in de hand. Ik kan er echter maar niet aan wennen. Is het normaal om gebitsverzorging lopend door het hele huis uit te voeren?

Waar poets je je tanden?

Beste Waar poets je je tanden,

Als u en uw vrouw het hier niet over eens kunnen worden, zullen uw zoons ermee doorgaan. Hoewel – als u hard blaft, druipen ze misschien toch af richting badkamer. Het is maar net hoe zwaar u er een punt van wilt maken. Of lopend tandenpoetsen gewoon is? Tja, ik heb er geen cijfers over. In strikte huishoudens komt het waarschijnlijk minder vaak voor dan in laisser faire huishoudens. Natuurlijk moet tandenpoetsen in de badkamer of boven de gootsteen gebeuren. Maar ook bij mij thuis gebeurt het door diverse gezinsleden al wandelend (wat althans minder erg is dan wanneer ze er ook nog bij proberen te praten). Ik heb er ook hekel aan, maar mijn afkeur is niet groot genoeg om erover te ontploffen, dus het gedrag blijft zich voordoen.

Artikelen in Tieners.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Johanna schrijft

    Wij hebben kleine kinderen en bij ons mag het niet. Reden? Veiligheid. Als je valt met een tandenborstel in je mond…. Heel eng!
    Misschien kan dit in uw huishouden ook de doorslag geven?
    Poets-ze!Sommige HTML is toegestaan