Spring naar inhoud


Coronabaard

Beste Beatrijs,

Mijn coronabaard moet regelmatig worden bijgepunt. Daartoe heb ik een trimapparaatje aangeschaft. Mijn vrouw is niet gediend van de haartjes die kunnen achterblijven in de wastafel of op de badkamervloer en heeft me daarom naar de achtertuin verbannen, waar het restmateriaal kan verwaaien tussen de hortensia’s. Ik voel me ietwat opgelaten om mijn baard te trimmen binnen het blikveld van buren. Ik vermoed dat het zoemende apparaat de nodige aandacht trekt. Misschien vrezen de buren wel dat de haartjes overwaaien naar hun terrastegels. Is het geoorloofd om in je achtertuin je baard te trimmen of je nagels te knippen, of geeft dat aanstoot? Mijn vrouw vindt dat ik het dan maar ’s avonds of ’s nachts moet doen, als de buren binnen zitten.

Waar soigneer ik mijn baard?

Beste Waar soigneer ik mijn baard,

Op zichzelf mogen mensen in hun eigen achtertuin best hun nagels knippen of hun baard of hun pony bijpunten. Dit levert geen noemenswaardig afval op. Maar waarom zou u uw persoonlijke lichaamsverzorging voor het oog van de buren verrichten of stiekem ’s nachts in het donker? Alleen omdat uw vrouw de badkamer spic en span wil houden? Daarmee schrijft ze u wel heel erg dwingend háár wet voor. De badkamer is de aangewezen plek voor lichaamsverzorging, al was het maar omdat daar ook een spiegel voorhanden is. Ik raad u aan om de eis van uw vrouw naast u neer te leggen en terug te keren naar de badkamer. Als u klaar bent met uw baardtrimklusje, is het een kleine moeite om de wastafel schoon te maken. Zo nodig haalt u de stofzuiger erbij om de badkamervloer van ongerechtigheden te ontdoen. Ook voor uw vrouw is ‘De beentjes van Sint Hildegard’ trouwens een nuttige kijktip.

Artikelen in Buren, Corona.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Patrick schrijft

  Ik leg een stuk keukenrol in de wastafel en dat vangt het meeste op. Oprollen en weggooien, vervolgens de wastafel schoonspoelen en drogen met een oude handdoek, om er zeker van te zijn dat ook de laatste haartjes verdwijnen. Een stofzuiger is dan niet nodig.

 2. Peter Slavenburg schrijft

  Je kan toch voorzichtig te werk gaan zodat de haartjes alleen maar in de wastafel terecht komen.
  Kwestie van wegspoelen door de afvoer.
  Als de haren te lang zijn om weg te spoelen kan je voor het trimmen ook een paar velletjes van de keukenrol in de wastafel leggen en die daarna voorzichtig opvouwen en in de afvalbak gooien.
  En anders in een handdoek laten vallen maar die dan vervolgens wel netjes en goed uitschudden buiten boven de kliko, zodat dat binnen geen vervuiling geeft.
  Opruimen hoort er gewoon bij, dat hoort niet door een andere bewoner gedaan te worden.
  Dan heeft niemand last van restanten en hoef je ook niet de achtertuin in.

 3. Karin de Jong schrijft

  Er zijn tegenwoordig baardschorten te koop voor weinig. Misschien een idee???Sommige HTML is toegestaan