Spring naar inhoud


Toilet maken in de trein

Beste Beatrijs,

Ik reis elke dag een half uur met de trein naar mijn werk. Ik gebruik die tijd om de krant door te nemen en soms maak ik me ook nog snel even op, als dat er thuis niet van is gekomen. Lippenstift en mascara, verder niets bijzonders. Er zijn ook vrouwen uitgebreid met hun beautycase bezig: foundation, oogschaduw, lipgloss, de hele mikmak. Zelf durf ik mijn nagels niet te vijlen in de trein, hoewel ik dat wel graag zou willen. Wat vindt u? Vijlen of niet?

Behept met brosse nagels in de Intercity

Beste Behept,

Voor het maken van toilet in het openbaar geldt de volgende vuistregel: dingetjes aanbrengen mag wel (behalve geurverspreiders), dingetjes eraf halen mag niet. Dus wel opschminken (maar geen nagellak, geen parfum) en niet afschminken. Neus poederen is oké, neus peuteren niet. Puistjes dichtplamuren is oké, puistjes uitknijpen niet. Dit is een afleiding van de regel dat men wel in de publieke ruimte mag consumeren, maar niet defeceren.

Nagels knippen en vijlen blijft, helaas voor u, not done. Evenals haren kammen, flossen en, voor de heren, snor bijpunten. Maar over tien jaar kan alles weer anders liggen.

Artikelen in Reizen.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Josephina schrijft

    Ben echt zo blij met deze reactie van Beatrijs. Ik vind het zelf echt heel vies als er iemand naast me in de trein z’n nagels zit te vijlen of knippen (wat ik ook een keer heb meegemaakt!) en dat diens nagelafval dan mijn kant op waait of schiet . Het is nu bijna tien jaar later en wat mij betreft ligt het nog steeds niet anders!Sommige HTML is toegestaan