Spring naar inhoud


Lichaamsverzorging in het openbaar vervoer

Beste Beatrijs,

Ik reis veel met het openbaar vervoer, treinen en bussen. Ik maak regelmatig mee dat een medepassagier haar nagels lakt of deodorant gebruikt. Ik gebruik zelf geen spuitdeodorant omdat ik misselijk word van de lucht, die ook erg ongezond is in een afgesloten ruimte, en nagels lakken doe ik thuis. Ik vind dit gedrag heel asociaal. Ik word er misselijk en boos van. Kan ik hier iets van zeggen of moet ik me verbijten?

Deo in de trein

Beste Deo in de trein,

Mensen zouden hun lichaamsverzorging in privéomstandigheden ter hand moeten nemen en niet in het openbaar vervoer. Voel uzelf vrij om de strijd aan te gaan, als de spuitbussen en flesjes in aanslag worden gebracht. Het script gaat zo: eerst zegt u op een kruiperige toon: ‘Mag ik u iets vragen?’ De stankverspreider kan hierop niet anders dan ‘Ja’ antwoorden, waarna u (nog steeds kruiperig) toeslaat met: ‘Neem me niet kwalijk, maar zou u misschien kunnen wachten met de deodorant/ nagellak tot u weer buiten staat? De dampen slaan nogal op mijn keel’ of: ‘Ik ben allergisch voor deze geur’. Hoe slijmeriger u zich opstelt, hoe meer kans dat u uw zin krijgt.

Artikelen in Reizen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan