Spring naar inhoud


Flossen in het openbaar

Beste Beatrijs,

Deze week at ik met een goede vriendin in een restaurant en na het eten haalde zij haar flosdraad uit haar tas en begon uitgebreid haar tanden te flossen. Ik vond dit onsmakelijk en vroeg of ze ermee op wilde houden. Ze zei dat ze dit altijd deed en dat ik maar ergens anders naar moest kijken als ik er last van had. Ben ik nu gek of overschrijdt zij de fatsoensregels?

Openbaar flossen

Beste Openbaar flossen,

Men hoort absoluut niet in het openbaar te flossen. Niet in een restaurant, niet in de tram, niet bij iemand op bezoek, niet tijdens een vergadering enzovoort. Flossen valt net als haren kammen, puistjes uitknijpen en nagels knippen onder privé-lichaamsverzorging. Met het feit dat uw vriendin niet openstond voor uw kritiek zet zij zichzelf neer als een ongemanierd type dat (erger nog) lak heeft aan andermans gevoelens. Een beschaafd mens volhardt niet in gedrag waarvan een ander net gezegd heeft dat hij/zij er last van heeft.

Artikelen in Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. floor schrijft

  haa Hier ben ik blij mee!

  Mijn moeder doet dit namelijk altijd! op het nu thuis is of in een restaurant. Welliswaar met een tandenstoker..maar dit is toch ook onsmakelijk?!! Vind ik wel.

  Ze gebruikt dan als excuus’ja maar daar staan ze voor’ (de tandenstokers)
  Als ik er wat van zeg houdt ze haar hand ervoor, wat alleen maar nog meer opvalt..Zuchtt

 2. Sylvia schrijft

  Ik vind een tandenstoker toch echt iets anders dan een flosdraad. Tandenstokers staan vaak al op tafel in het restaurant.

 3. Richard schrijft

  Ik ben het geheel met Beatrijs eens. Ik maakte nog iets veel ergers mee trouwens. Op de sportschool ging een grote man in de kleedkamer zijn kruis soppen en afspoelen bij de kranen waar iedereen zijn bidon vult. Zag er uit als een gevaarlijke man maar toch iets van gezegd en heb hem daarna nooit meer gezien…Sommige HTML is toegestaan