Spring naar inhoud


Man bezoekt dames-wc

Beste Beatrijs,

Ik werk op een gezellig kantoor. Hoewel er ruimschoots meer vrouwen dan mannen op onze afdeling werken, presteert één mannelijke collega het om steevast het vrouwentoilet te bezoeken. Zowel voor een kleine als ook voor een (langdurige) grote boodschap. Toen wij onze verbazing hierover uitspraken, gaf hij als argument: ‘Mijn mannelijke collega’s zijn viespeuken.’ U begrijpt: wij vrouwen willen graag het toilet voor onszelf houden. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken zonder de – overigens aardige – collega voor het hoofd te stoten?

Geen mannen gewenst

Beste Geen mannen gewenst,

Uw collega gaat over de schreef door het territorium van de dameswc’s binnen te dringen. Een gevoileerd protest van de dames mocht niet baten, want hij gaat er ijskoud mee door. Op zijn aardigheid valt dan toch het een en ander af te dingen – de beste man houdt vooral zijn eigenbelang in het oog. De volgende stap is om de collega wel degelijk voor het hoofd te stoten en u tot uw leidinggevende te wenden, die hem een niet mis te verstaan dienstbevel kan geven om geen voet meer in het damestoilet te zetten.

Artikelen in Collega's, Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Catharina Anna Maria van Vliet schrijft

    Op het werk zie ik geen reden om de wc van de andere sexe te gebruiken. Echter in de horeca, als het druk is staat er soms een lange rij voor de dames toiletten en geen rij bij de mannen en gebruik ik zonder problemen de mannen wc. Thuis deel ik die ook met alleen mannen.Sommige HTML is toegestaan