Spring naar inhoud


Impertinente vragen

Beste Beatrijs,

Als studente van 24 heb ik een druk sociaal leven, zij het geen relatie. Ik krijg van vrienden en familie regelmatig de vraag of ik aan het daten ben, verliefd ben, al een relatie heb et cetera. Zo informeert mijn zwager elke keer als ik hem tegenkom nadrukkelijk naar mijn liefdesleven. Ik vind dat irritant. Hoe kan ik onder dat vragenvuur uitkomen? Ik wil niet gewond reageren en ook niemand afsnauwen.

Kruisverhoor

Beste Kruisverhoor,

Opdringerige vragen kunt u behandelen zoals een stierenvechter die met een rode doek wappert om de koers van de aanstormende stier om te buigen. U zegt bijvoorbeeld opgewekt: ‘Met mij gaat het uitstekend. Vriendjes bij de vleet. Tegen de tijd dat de ware komt bovendrijven, ben jij de eerste die het hoort.’ Een andere mogelijkheid is de tegenaanval: ‘Ik heb niets bijzonders te melden over mijn liefdesleven. Hoe staat het eigenlijk met dat van jou?’ Mocht de tegenpartij zich niet van zijn apropos laten afbrengen en toch doorgaan met vissen, verandert u botweg van gespreksonderwerp (‘Nog plannen voor het weekend?’) of u draait zich om en loopt weg.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Dicky schrijft

    Dat was vroeger als zo en dat schijnt nog zo te zijn. Verliefd zijn, een relatie hebben schijnt te moeten in de samenleving. Heeft iemand een relatie dan is het het: wanneer ga je trouwen of samenwonen? Is dat het geval, dan is het: wanneer komt de eerste baby? Zo kan ik wel doorgaan. Nee hoor, er zijn genoeg andere dingen in het leven dan een relatie hebben. Heel veel mensen moeten een relatie hebben, zelfs vlak na een scheiding. Ronduit zielig!!!!

  2. Tamara schrijft

    Ik sluit me hier helemaal bij aan! Een mens bepaalt zelf hoe hij of zij z’n leven inricht. Of dat nu met of zonder partner is. Me dunkt, het leven behelst wel meer dan alleen een relatie.

  3. charlotte bakker schrijft

    07.02.2014 Ik was midden in de twintig toen ik mijn man leerde kennen. Daarvoor toen ik nog geen relatie had werd er door familieleden ook regelmatig geinformeerd met vragen in de trant van zo en nog steeds geen vriend? Het was irritant om steeds maar weer tekst en uitleg te moeten geven, dus ik kapte het gesprek af en zei dan bv. van tegen de tijd dat zich wat aandient ben jij de eerste die het weet!Sommige HTML is toegestaan