Spring naar inhoud


Cadeautje toe-eigenen

Beste Beatrijs,

Sinds ruim een jaar heb ik (man van 55) een relatie met een aardige vrouw. We zien elkaar wekelijks. Ook is zij steeds vaker bij mij als ik vrienden of familie ontvang. Laatst kwamen mijn broer en schoonzus op bezoek voor een etentje. Als attentie hadden zij een kandelaar met een kaars meegebracht. Mijn vriendin nam dit cadeautje in ontvangst en nam het mee, toen ze de dag daarna weer naar haar eigen huis ging. Ze beschouwt het als iets dat aan haar persoonlijk is gegeven. Klopt het dat een gastcadeautje altijd aan de vrouw toekomt? Of was het bedoeld voor ons samen of voor mij als gastheer? Voor de goede orde: ik gun haar die kandelaar wel en had hem ook aan haar willen geven.

Voor wie is het cadeau?

Beste Voor wie is het cadeau,

Bij getrouwde of samenwonende mensen is het duidelijk. De attentie is bedoeld voor het stel samen: de bloemen (of de kandelaar met kaars) worden in de huiskamer neergezet, wijn of chocola kunnen door beiden worden geconsumeerd, een boek door beiden gelezen.

In geval van een lat-relatie is het geschenk dat de gasten meebrengen in de eerste plaats bedoeld voor degene die hen heeft uitgenodigd om de huiselijke sfeer te betreden. Uw vriendin is niet de vrouw des huizes, maar was eveneens als gast, zij het een iets intiemere gast, bij het etentje aanwezig. Uw vriendin had die kandelaar niet mogen confisqueren, want het cadeau was niet voor haar persoonlijk bedoeld, maar voor degene die gastvrijheid verleende, en dat was u, want het was uw huis. Idem dito met bloemen, een fles wijn, een doosje bonbons, een boek of een cd. Zelfs als uw vriendin meer de rol van gastvrouw dan van gast had gespeeld (bijvoorbeeld doordat zij de hele maaltijd had klaargemaakt), had ze de attentie nog steeds niet op eigen initiatief mogen meenemen naar haar eigen huis, maar moeten afwachten tot u het cadeautje aan haar zou doorspelen.

Artikelen in Cadeaus, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan