Spring naar inhoud


Zelf een cadeautje kopen

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik hebben sinds een jaar een relatie. In verband met zijn drukke werkzaamheden heb ik op zijn verzoek zelf een cadeautje voor mijn verjaardag gekocht (een kettinkje) en de rekening aan hem gegeven. Die heeft hij nog niet betaald. Naar mijn gevoel is dat onbeleefd. Wat is uw mening hierover? Ook heb ik hem voor iets anders geld voorgeschoten dat hij nog steeds niet heeft terugbetaald.

Niet over de brug

Beste Niet over de brug,

De romantiek in uw relatie is wel heel snel verdampt.

De romantiek in uw relatie is wel heel snel verdampt. Vindt u het zelf ook niet een beetje kille bedoening om namens uw vriend een cadeautje voor uw eigen verjaardag te moeten kopen en de kosten daarvan bij hem te declareren? Bond hij u aan een maximumbedrag vast of kreeg u de vrije hand? Ook al heeft uw vriend het druk (en wie heeft het niet druk? Hallo, we hebben het allemaal druk), hij zou toch wat tijd moeten vrijmaken om voor uw verjaardag een aardigheidje uit te zoeken en aan te schaffen. Dat is toch wel het minste wat je van een geliefde mag verwachten. Als hij geen tijd heeft om naar de winkel te gaan, kan hij in een verloren ogenblikje iets via internet kopen.

Zeg tegen uw vriend dat u niet blij bent met hoe dit is gegaan en stel voor om het voortaan anders te doen, met wat meer inspanning van zijn kant. Dat houdt de sjeu in de relatie. In hetzelfde gesprek kunt u hem ook terloops wijzen op zijn achterstallige betalingen aan u.

Artikelen in Cadeaus, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan