Spring naar inhoud


Geld voor verjaardag klasgenoot

Beste Beatrijs,

Mijn dochter van 11 heeft een uitnodiging gekregen voor een verjaardagsfeestje van een meisje uit haar klas. De cadeautip is geld. Ik houd er helemaal niet van om geld te geven. Bij volwassenen doe ik dit in ieder geval nooit. Mijn dochter wil niet uit de toon vallen en gewoon geld geven. Moet ik hierin meegaan of toch een cadeautje kopen?

Geld of cadeau?

Beste Geld of,

U hebt gelijk dat geld vragen/ geven niet leuk is voor een verjaardag. Tenzij genodigden hun krachten bundelen en een gezamenlijk cadeau geven (in plaats van allerlei afzonderlijke krikkemikken) of in geval van tieners die ergens voor sparen. Als kinderen wat ouder worden, wordt het ook vaak op die manier opgelost door ouders die geld inzamelen van genodigden voor één wat grotere wens van de jarige. Maar goed, dit meisje wil niet-geoormerkt geld. Leg uw dochter uit dat in het wilde weg om geld vragen niet gepast is, dat zij zelf ook nooit om geld mag vragen, en laat haar vervolgens gewoon geld geven aan haar klasgenootje. Waarom zou u de moeite nemen om een cadeautje uit te zoeken voor iemand die helemaal geen cadeautjes wil? Wat kan het u schelen? U hoeft dat andere meisje toch niet op te voeden? Zolang uw dochter er maar van doordrongen is dat het eigenlijk niet deugt.

Artikelen in Cadeaus, Kinderopvoeding, Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Ellen schrijft

    Toen ik 11 was en naar een feestje ging, had iemand anders ook geld gegeven. Het was echter ingevroren! Verschillende blokken ijs, waar je duidelijk muntjes in zag zitten. Alle jonge gasten kregen toen een hamer en in de tuin hebben we met z’n allen, onder veel gelach, het allemaal kapot geslagen, net zo lang tot het geld eruit was. Zo is er toch een leuke draai gegeven aan geld, ook al blijft het niet zo leuk om te geven.Sommige HTML is toegestaan