Spring naar inhoud


Geld voor verjaardag (klein)kinderen

Beste Beatrijs,

Jaarlijks geven wij onze kinderen en kleinkinderen naast hun verjaarscadeautje een geldbedragje. Inmiddels komt dat per jaar neer op ongeveer 1000 euro. Ja, wij kunnen dat wel missen. Maar: onze kinderen verdienen meer dan onze pensioeninkomsten en de kleinkinderen leven nogal royaal. Dus krijgen wij twijfels. De kerst nadert weer en wij dubben. Het contact met ons kroost is overigens uitstekend. Wat vindt u?

Suikeroma en -opa

Beste Suikeroma,

U schetst een tamelijk overbodige overheveling van gelden. Ik weet niet hoeveel kinderen en kleinkinderen u hebt, maar stel vijf kinderen, tien kleinkinderen (en hoe zit het met de schoonkinderen? krijgen die ook wat?), dan komt dat op 50 euro per familielid per jaar. Een rijkelijke bedeling. Ik raad u: houd op met verjaarscadeautjes voor uw kinderen en schoonkinderen, tenzij ze een feestje geven waar u ook heen gaat – dan moet het wél – en stuur in plaats daarvan een leuke kaart of bel ze op. Volwassenen zitten echt niet meer om verjaardagscadeautjes te springen, zeker niet als ze zoveel verdienen als u zegt. Kerstcadeautjes kunt u ook maar beter afschaffen. Dat is hoe dan ook een beetje een onzintraditie in Nederland. Wij vieren Sinterklaas en dat doen we in huiselijke kring en Sinterklaas werkt niet met de posterijen. Stuur de kleinkinderen wél een verjaardagscadeautje. Dat vinden kinderen leuk (ze moeten wel bedankbriefjes terugsturen). Vanaf hun elfde verjaardag houdt u op met de cadeautjes. Voor die leeftijd valt in speelgoedwinkels toch niets meer te vinden en dan gaat u over op een geldgift. 15 euro per kleinkind is een mooi bedrag, waar kleinkinderen altijd blij mee zijn.

Artikelen in Cadeaus, Grootouders en kleinkinderen, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Roelof schrijft

    Fijn dat mensen het goed kunnen doen, en 1000 een geldbedragje noemen, als u zo goed bij kas zit zou ik lekker royaal blijven doen u mist het geld toch niet en het is nu een traditie waar ze op rekenen.
    Maar wat kan het ook fijn zijn dat kleinkinderen uitkijken naar de opa en oma,s die hun kleinkinderen wat minder geven en die een warm hart en aandacht voor hen mee brengen. Je weet dat ze blij zijn om Opa Oma en komt, niet voor het geld.

  2. Kicker schrijft

    Ik weet dat ik nu een oude vraag kick maar toch misschien heeft iemand anders er nog wat aan. Als Opa en Oma het kunnen missen is het misschien een idee om in plaats van het geld aan de kleinkinderen te geven het op een spaarrekening te zetten voor als ze later gaan studeren of op zichzelf wonen. De meeste ouders hebben wel zo’n rekening en anders kan je er zelf een aan laten maken. Hoe raar het misschien ook klinkt maar kinderen hebben nu nog niks aan het geld het gaat op aan allemaal kleine prullaria daar krijgen ze zakgeld voor. Als ze ouder zijn is er inderdaad niks meer te vinden ga dan over op een klein geldbedrag zoals beatrijs voorstelt maar grote bedragen gewoon op een spaarrekening zetten daar hebben ze later het meest aan.Sommige HTML is toegestaan