Spring naar inhoud


Een smak geld voor een kleinkind

Beste Beatrijs,

Ons oudste kleinkind wordt binnenkort achttien jaar. Wij hebben geld voor hem gespaard en willen dat op zijn verjaardag aan hem geven. Zijn ouders zijn bang dat hij onverantwoorde dingen gaat doen als hij ineens de beschikking krijgt over een flink geldbedrag. Wat is een goede oplossing?

Geld bij je achttiende

Beste Geld bij je achttiende,

Het hangt er een beetje van af om hoeveel geld het gaat. Een bedrag van 20.000 euro (ik noem maar wat) kunt u beter niet in een keer uitkeren. Het is verstandiger om dat gespreid aan te wenden voor studiekosten, dan wel te reserveren voor later voor de aanschaf van een auto of de aanbetaling op een huis. Een bedrag van 2.000 euro kan wel ineens. Het is bij geldschenkingen van grootouders aan jonge kleinkinderen (achttien jaar is nog erg jong natuurlijk) handig om er een duidelijke bestemming aan te hangen. Bijvoorbeeld: dit is bedoeld voor rijlessen om je rijbewijs te halen. Of voor een mooie, lange vakantie. Of voor een tussenjaar. Maar goed, uiteindelijk mag een ontvanger altijd zelf beslissen wat hij/zij wil doen met een gekregen geldbedrag.

Artikelen in Cadeaus, Grootouders en kleinkinderen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Annette schrijft

    Excuseer! Die jongen is geen jong kleinkind, maar een jonge man. Als ik aan een jong kleinkind denk, dan is die onder de 10.

  2. Coos Neetebeem schrijft

    @Annette: de term ‘jonge man’ is inderdaad van toepassing op een acttienjarige, die op die leeftijd ook mag stemmen en drinken en autorijden. Maar er zijn maar weinig achttien- of zelfs twintigjarigen die op een verantwoorde manier met een grote som gelds kunnen omgaan. Ik heb van nabij meegemaakt hoe generatiegenoten een in de schoot geworpen kapitaaltje opsoupeerden met volslagen onzinnige reisjes, veel te dure auto’s, feestjes en andere vluchtige onzin, en die daar nu – de dertig gepasseerd – beschaamd en berouwvol op terugzien. Een uitstekend advies van Beatrijs, derhalve.Sommige HTML is toegestaan