Spring naar inhoud


Schoonfamilie niet op verjaardag dochtertje

Beste Beatrijs,

Onze dochter wordt binnenkort 2 jaar oud en net als vorig jaar willen wij dit vieren door familie en vrienden uit te nodigen. Mijn familie komt altijd of zegt af met excuses en spijt dat men niet aanwezig kan zijn. Vorig jaar was de gehele schoonfamilie niet aanwezig op de eerste verjaardag van onze dochter, wat ik vooral verdrietig vond voor mijn man. Daarnaast wordt er geen enkele notie gegeven dat men het vervelend vindt dat men niet aanwezig kan zijn. Bovendien, als er dan een verjaardagscadeau wordt gegeven, worden wij verrast met een kaars ter waarde van €3. Hoe kan ik mijn schoonfamilie beleefd laten weten dat ik teleurgesteld ben in hun manier van reageren op de verjaardag van mijn dochter?

Niet opdagende schoonfamilie

Beste Niet opdagend,

Als het u om de broers/zusters van uw man gaat, denk ik: vergeet het maar. Zij vinden de verjaardag van een twee-jarig nichtje niet belangrijk genoeg. En gelijk hebben ze. Misschien stoort u zich aan het wegblijven van uw schoonouders. Ongetwijfeld geven zij de voorkeur aan een gewoon bezoekje om haar te zien en met haar te spelen boven een feest met allerlei mensen die ze verder nauwelijks kennen, zoals uw eigen familie die daar wél in groten getalen zit en ook nog uw eigen vrienden en vriendinnen. Ze moeten dan met relatief onbekenden gaan converseren, terwijl ze eigenlijk alleen in hun kleinkind zijn geïnteresseerd. Ik kan me goed voorstellen dat ze daarvoor niet staan te popelen.

Neem het hen niet kwalijk dat ze niet voor zo’n feest komen opdraven. Maak individuele afspraken met de (schoon)grootouders. Klaag ook niet over de goedkope cadeaus die ze meenemen. Het gaat niet om cadeautjes (daar krijgt uw dochter toch al genoeg van, als u zo’n uitgebreid feest voor haar organiseert), het gaat om de goede familie-verhoudingen, en die tussen grootouders en kleinkinderen floreren beter buiten grootse verjaardagsfeesten.

Artikelen in Cadeaus, Kinderopvoeding, Schoonfamilie, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan