Spring naar inhoud


Verjaardag niet vieren

Beste Beatrijs,

Mijn schoonfamilie heeft de gewoonte alle verjaardagen van gezinsleden en aanhang te vereren met een koffievisite.

Ik (vrouw, 28) kom uit een familie die niet de gewoonte heeft elkaar op de verjaardag zelf te bezoeken voor taart en koffie. Wij doen het meestal af met een hartelijk telefoontje of geven een cadeautje bij het eerstvolgende treffen bij ouders of na afspraak.

Ik wil eigenlijk onder de visite van de schoonfamilie uitkomen, want ik zit er helemaal niet op te wachten. Vorig jaar belde mijn schoonmoeder wel eerst op of ze mochten komen. Maar nadat ik zei het niet te vieren en niks in huis te hebben, kwamen ze toch. Ik vond dit hoogst hinderlijk en zie al op tegen mijn verjaardag volgende maand, omdat ik dit dus weer verwacht.

Hoe ga ik het beste hiermee om? Vluchten op mijn verjaardag of nog duidelijker zijn met het gevaar bot over te komen? Men is toch niet verplicht visite te ontvangen op zijn eigen verjaardag?

Ik vier het niet!

Beste Ik vier het niet,

Het is inderdaad nogal vreemd om langs te komen voor een verjaardag, terwijl u uitdrukkelijk hebt gezegd dat u het niet viert. Misschien kan uw man dit nog eens bespreken met zijn ouders? Dat hij hen nog eens belt en zegt dat het niet de bedoeling is dat ze komen met een cadeautje onder hun arm omdat u het niet viert?

Aan de andere kant willen uw schoonouders waarschijnlijk op enig moment gewoon eens langskomen. Iets in uw brief zegt me dat u hen het liefst helemaal niet bij u thuis ontvangt. Niet op uw verjaardag en ook niet op een andere dag. En dat kan natuurlijk niet.

Af en toe zult u toch die gastvrijheid moeten opbrengen tegenover uw schoonouders. Dat hoort erbij. En als het dan toch moet, waarom niet rond uw verjaardag? Goed, u viert het niet, maar laat ze dan een paar dagen later langskomen, op een dag dat het u wel uitkomt.

U ontkomt er niet aan hen af en toe toe te laten in uw huis, en dan kunt u net zo goed een dag om en nabij uw verjaardag uitkiezen als een andere willekeurige dag.

Artikelen in Schoonfamilie, Verjaardag, Visite.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan