Spring naar inhoud


Wil geen verjaardag vieren

Beste Beatrijs,

Laatst was ik jarig en besloot de avond op mijn werk door te brengen om bepaalde achterstanden in te lopen. Verder stond mijn hoofd ook niet naar telefoontjes. De dag daarna sprak ik een vriendin die narrig was omdat zij met cadeautje en al voor de deur had gestaan. Ze nam het me kwalijk dat ik niet thuis was. Moet ik nu ook al overal aankondigen dat ik mijn verjaardag niet ga vieren?

Vreugdeloos

Het hangt van de traditie af. Sommige mensen vieren hun verjaardag nooit officieel, maar rekenen er toch altijd op dat een paar goede vrienden of familieleden voor de gezelligheid hun opwachting komen maken. Als de jarige er eens geen zin in heeft, moeten deze trouwe bezoekers gewaarschuwd worden. Bij ontstentenis van zo’n traditie doen spontane gasten in spe er verstandig aan van tevoren telefonisch belet te vragen. De gewoonte om onaangekondigd bij elkaar binnen te vallen slijt snel, wanneer de studentenleeftijd eenmaal gepasseerd is. Ook de rol van feestvarken bevalt minder met het klimmen der jaren.

Artikelen in Verjaardag, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan