Spring naar inhoud


Betalen voor verjaardag

Beste Beatrijs,

Een goede kennis viert volgende week haar verjaardag. Zoals ieder jaar nodigt zij vriendinnen uit voor een etentje in een door haar gekozen gelegenheid. Altijd de hot spot van het moment, meestal niet de goedkoopste restaurants in de stad. Gasten worden geacht hun eigen rekening te betalen. Zelfs de drank gaat op eigen kosten. Nog voordat de locatie bekend is gemaakt, ontving ik een mail waarin zij haar genodigden vraagt om geld te storten, omdat zij bepaalde juwelen wil kopen. Ik ben niet bepaald armlastig maar ik vind dit toch te ver gaan. Om de verjaardag van iemand te kunnen vieren, wordt van mij verwacht dat ik tientallen euro’s ga spenderen. Én een duur etentje én een duur cadeau. Ben ik een krent of is zij ongemanierd?

Nog niet jarig

Beste Nog niet,

De conventie voor verjaardagsfeestjes luidt dat het eten en drinken gratis is (daarom wordt het ook meestal bij de jarige thuis gevierd) en dat gasten een zelf gekozen cadeautje meenemen (en dus niet per rondzend-e-mail geïnstrueerd worden om geld op een rekening te storten).

Wat uw vriendin van plan is doorbreekt beide conventies, dus ik zou u aanraden om haar een verontschuldigend mailtje te sturen, waarin u zegt dat u helaas verhinderd bent haar verjaardag bij te wonen. Nadere uitleg is niet nodig. Geld storten evenmin.

Artikelen in Cadeaus, Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan