Spring naar inhoud


Spontane verjaardag

Beste Beatrijs,

Met mijn ouders heb ik (vrouw van 44) een probleem over verjaardagsbezoek. Stel, ik vier mijn verjaardag op de dag zelf, zonder beperking in tijd. Dan vind ik dat ik niemand speciaal hoef uit te nodigen, omdat iedereen die wil komen dan gewoon welkom is, wanneer het voor hem of haar het beste uitkomt. Mijn ouders vinden het dan een vorm van bescheidenheid om niet te komen. Zij willen alleen op uitnodiging komen en vinden dat mijn aanpak duidt op een generatiekloof.

Spontaan jarig

Beste Spontaan,

Ik (51 jaar) ben het eens met uw ouders, dus ik denk niet dat hier sprake is van een generatiekloof. Als u uw verjaardag viert (en lang niet iedereen doet dat elk jaar), dan moet u dat tegen de mensen zeggen die u graag ziet verschijnen. Zo voorkomt u ook dat iemand uw verjaardag vergeet omdat hij veel dingen aan z’n hoofd heeft, zich daarna voor de kop slaat, terwijl u een beetje gepikeerd bent dat hij niet langs is gekomen. Wat bedoelt u met de zinsnede ‘zonder beperking in tijd’? De hele dag open huis houden? Dan gaan mensen elkaar mislopen die verwacht hadden elkaar te treffen. Het is beter als u de mensen wél uitnodigt, zeker uw ouders die er kennelijk niet veel voor voelen om zomaar binnen te vallen. En ook al zijn er vaste gasten die jaar in jaar uit komen opdagen, misschien wilt u wel eens iemand nieuws uitnodigen: een vriendin die u pas een half jaar kent, een paar goede kennissen die u tot verjaardagsgast wilt promoveren?

Niet dat halfslachtige! U viert uw verjaardag of u viert hem niet, en als u hem wel viert, nodig dan ook de mensen uit die u er graag bij wilt hebben, eventueel met een vrijblijvende suggestie: ‘’s middags komt er meer familie, ’s avonds meer vrienden’. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan