Spring naar inhoud


Schoonmoeder wil boeken laten bezorgen

Beste Beatrijs,

Mijn schoonmoeder, nog jong en goed mobiel, weet dat ik lid ben van de bibliotheek. Ze vroeg me laatst toen ze grieperig was of ik een paar mooie boeken wilde meenemen. Dat was geen probleem, maar die ene keer wordt nu iedere veertien dagen. Ik heb geen zin om streekromans voor haar te halen; ik weet niet wat ze leuk vindt en ik wil dit niet structureel doen. Ik heb haar al geattendeerd op de bibliobus bij ons in het dorp, maar ze wil zich niet vastleggen op een vast tijdstip in de week. Haar kennende denk ik dat ze dit wel een makkelijke (thuisbezorgd) en vooral een goedkope (geen abonnementskosten) oplossing vindt. Hoe kom ik hier fatsoenlijk van af?

Boekenkoerierster

Beste Boekenkoerierster,

Dit is een onzinverzoek van uw schoonmoeder. Mensen die fit van lijf en leden zijn moeten hun eigen boeken lenen bij de bibliotheek op hun eigen abonnement en niet anderen voor hun karretje spannen. Ga haar vriendelijk vertellen dat u dit niet meer voor haar gaat doen. U wil niet de verantwoordelijkheid dragen voor haar leningen, en tegelijk de kosten dragen voor haar abonnement. Feitelijk wordt in deze constructie ook nog eens de gemeenschap opgelicht (twee mensen lezen boeken op het abonnement van één). De bibliobus komt langs in het dorp. Het is beter als zij haar eigen boeken uitzoekt. Breng deze jobstijding als een zakelijke mededeling. Als ze voor rede vatbaar is, zal ze dit in gemoede opnemen en als ze toch aangebrand reageert, komt ze daar wel weer overheen, zeker wanneer ze eenmaal het genoegen smaakt haar eigen boeken uit te kunnen zoeken.

Artikelen in Schoonfamilie.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. johannes schrijft

    Nog een tip: breng gewoon steeds totaal verkeerd gekozen boeken mee, dan heeft ze er gauw genoeg van.

  2. jolanda schrijft

    of geef een abonnement kadoSommige HTML is toegestaan