Spring naar inhoud


Cadeautje namens oma

Beste Beatrijs,

Binnenkort gaan we de tweede verjaardag van mijn zoontje vieren met familie en vrienden. Mijn moeder heeft gevraagd of ik namens haar een cadeautje kan kopen voor hem, omdat ik beter weet wat leuk of geschikt is voor hem, en ze zal het me dan later terugbetalen.
Ik vind het veel leuker als iemand zich verdiept in een ander en de moeite neemt om zelf een cadeautje te zoeken (ik kan natuurlijk wel een suggestie geven hier of daar). Ik vind het daarbij ook nogal lui om dit af te schuiven op een ander. Mijn moeder is helemaal niet oud en prima gezond. Ik doe al veel moeite voor het organiseren van het verjaardagsfeestje. Moet ik me dan ook nog druk gaan maken om haar cadeautje? Straks zit ik daar de komende 18 jaar aan vast. Uit nieuwsgierigheid vroeg ik me af:¬ wat schrijft de etiquette voor in dezen?

Cadeau namens oma

Beste Cadeau namens oma,

Het is inderdaad leuker als verjaardagsgasten zelf een cadeautje kopen, al dan niet na een beetje vissen wat de jarige leuk zou vinden. Toch komt het patroon wat u schetst vaak voor, zowel tussen ouders en volwassen kinderen als tussen grootouders en kleinkinderen. Sommige mensen vinden het nu eenmaal moeilijk om cadeautjes te kopen en zijn bang om de ander teleur te stellen met een verkeerde aankoop. Meestal vallen ze dan terug op het geven van geld, wat ook niet zo leuk is, maar misschien beter dan een derde erop uit te sturen om het lastige cadeaukoopklusje voor hen op te knappen.

Zeg tegen uw moeder dat een cadeautje voor een tweejarige niet bepaald een halszaak is en dat ze niet bang hoeft te zijn om de mist in te gaan. Zeg dat u ten volle vertrouwen heeft in haar oordeelsvermogen en dat u geen noodzaak ziet om haar dit uit handen te nemen. Geef haar een paar simpele suggesties. Dit afschuifgedrag van uw moeder naar u zal overigens geen 18 jaar duren. Uw moeder zal vast moeite blijven houden met cadeautjes verzinnen, maar al vanaf een jaar of zes vinden kinderen het dol om samen met hun oma naar de speelgoedwinkel te gaan en voor een door haar vastgesteld bedrag zelf iets uit te mogen zoeken.

Artikelen in Cadeaus, Grootouders en kleinkinderen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan