Spring naar inhoud


Attentie voor restaurantetentje?

Beste Beatrijs,

Als je bij vrienden thuis wordt uitgenodigd om te komen eten, neem je voor de gastheer/ -vrouw een aardigheidje mee in de vorm van bloemen, wijn of iets dergelijks. Maar wat als ze je uitnodigen om in een restaurant te eten? Aankomen met bloemen waar het restaurant water en een tijdelijk plekje voor moet vinden lijkt me geen optie. Een fles wijn kun je nog wel discreet overhandigen, maar is ook een sta-in-de-weg. Hoe hoort het?

Wat voor attentie?

Beste Wat voor attentie,

Het is niet de gewoonte om aardigheidjes mee te nemen voor een uitnodiging om in een restaurant te eten. De normale attenties, bosje bloemen, fles wijn, chocola, die u overhandigt bij een etentje in huiselijke kring zijn bedoeld als dank voor de moeite van de ontvangst (eten koken, opruimen en afwassen). In een restaurant worden al die werkzaamheden uitbesteed, dus u hoeft ook geen cadeautje mee te brengen. Waarderende woorden voor de invitatie en een hartelijke dankzegging volstaan.

Artikelen in Cadeaus, Traditionele etiquette.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floor Mizee schrijft

    En wat natuurlijk erg leuk is, is een e-mailtje achteraf. Een handgeschreven kaartje is natuurlijk heel mooi, maar daar komt het vaak niet van. Het bedanken achteraf is misschien in onbruik geraakt, maar het is toch leuk dat dat met die makkelijke communicatiemiddelen als e-mail en sms weer zo makkelijk kan.Sommige HTML is toegestaan