Spring naar inhoud


Vragen van kapper

Beste Beatrijs,

Een keer in de zes weken bezoek ik (vrouw, 46 jaar) de kapper. Ik word geknipt door vriendelijke, capabele kappers (m/v). Waar ik mij aan stoor zijn de vragen van de (vaak jongere) kappers. Bijvoorbeeld op vrijdagmiddag: ‘Zoooo, lekker weekend! Ga je nog iets leuks doen?’ Wat ik ga doen is vaak niet zo bijzonder, gewoon boodschapjes bij de supermarkt en koffie drinken bij mijn broer. Of het is wel bijzonder, maar dan vind ik het te privé om aan de kapper te vertellen. Ook vragen over vakantieplannen komen regelmatig voor. Wat ik ga doen met Pasen, Pinksteren of Hemelvaart. Ik wil best met mijn kapper communiceren, maar van alles vertellen over mijn plannen (of juist geen plannen) vind ik niet altijd prettig. Hebt u een tip hoe ik hiermee om kan gaan?

Uitgevraagd door kapper

Beste Uitgevraagd,

Kappers maken praatjes omdat klanten dat op prijs stellen. Veel mensen die worden geknipt vinden het enig om leeg te lopen tegenover iemand die belangstelling toont. Niet alle kappers proberen trouwens gesprekken op gang te krijgen. Er zijn er ook die zwijgend hun werk doen of de conversatie beperken tot het onderwerp ‘kapsel en haarverzorging’. Degenen die de klant beginnen uit te vragen vinden het meestal ook leuk om zelf te praten. Als klant die geen zin heeft om te worden geïnterviewd kunt u vrij eenvoudig de rollen omdraaien. Op een vraag naar uw weekend antwoordt u dan: ‘Nee, ik ben niets bijzonders van plan, maar hoe zit het met jou? Ga jij nog iets leuks doen in het weekend/ heb jij nog vakantieplannen voor de zomer?’ Meestal branden ze dan wel los, en dan hoeft u alleen nog maar instemmend te mompelen en af en toe iets ergens vriendelijk commentaar op te geven.

Artikelen in Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Heni schrijft

    Er zijn ook kapsalons waar je kunt kiezen of je wel of niet in het ‘klets’gedeelte plaats wilt nemen, het is voor een deel van de klanten namelijk zeer storend om zo’n gesprek te moeten voeren en daar is de branche op ingesprongen.
    Heerlijk genieten en de kapper kan zich honderd procent richten op het werk.Sommige HTML is toegestaan