Spring naar inhoud


Vriendin multitaskt door telefoongesprek

Beste Beatrijs,

Ik ben een man van middelbare leeftijd. Een goede vriendin van mij heeft veel te doen als ik aan de telefoon met haar spreek: een kopje thee zetten en de suiker er flink doorheen roeren, schoenen uit- of aantrekken, de krant lezen, chatten met haar geliefde (tiktiktiktik) of deze in levenden lijve liefkozen. Ik erger me daaraan en kan het niet laten er wat van te zeggen. Ik vind het onfatsoenlijk dat ze zo nonchalant is met haar aandacht voor mij. Zij begrijpt niet waar ik me druk om maak. Let wel: ik heb het over een een (draadloze) thuistelefoon en niet over een mobieltje – daar klaag ik al helemaal niet meer over. En het gaat niet om een generatieconflict, want we zijn allebei mid-veertigers. Maar de lust om haar te bellen (anders dan puur zakelijk – bijvoorbeeld om iets af te spreken, want dan kunnen we wel ongestoord praten, als er tenminste niet voortdurend sms-jes van haar verkering binnenkomen) begint mij aardig te vergaan. Lever ik een achterhoedegevecht?

Te veel ballen in de lucht

Beste Te veel ballen,

Uw vriendin is een multitasker. Heel modern, maar ook tamelijk vervelend. Tenminste waar het de parallelle contacten met andere media of personen betreft. Thee zetten, schoenen uittrekken lijkt me nog wel te verdragen aan de telefoon. Maar chatten, de krant lezen, merkbaar tv-kijken, sms-en tijdens een telefoongesprek is domweg onbeleefd. Hoe kunt u dit bestrijden? Stel haar, als u voor de gezelligheid opbelt, om te beginnen de vraag of u misschien stoort, of uw telefoontje gelegen komt. Geeft zij u het groene licht, dan mag u rekenen op haar onverdeelde aandacht. Betrapt u haar toch op irritante nevenactiviteiten, dan beëindigt u onmiddellijk de conversatie. U hangt gewoon pijlsnel op: ‘Tot ziens, tot de volgende keer’. Mocht ze later informeren waarom u telkens zo abrupt ophangt, dan kunt u het nog eens uitleggen. U zegt: ‘Ik strijd niet graag om de aandacht, dus als je eigenlijk wat beters te doen hebt, dan ga ik er weer vandoor.’ Op dezelfde manier kunt u het sms-en tijdens conversatie onder vier ogen aan de kaak stellen. Zij wil wat anders gaan doen? Oké, dan bent u weg.

Artikelen in Telefoon, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan